Annons

Sverigedemokraterna gör SPI´s frågor till sina egna

Svar till: Helmuth Petersen (SD) (den 25 juli.)
Debatt • Publicerad 1 augusti 2014
Foto: Foto: Pensionsmyndigheten
Bertil Magnusson (SPI) kritiserar Sverigedemokraternas äldrepolitik.
Bertil Magnusson (SPI) kritiserar Sverigedemokraternas äldrepolitik.Foto: Foto: Johanna Wallin

För det första vill jag bara säga till Helmuth Petersen att Sverigedemokraterna inte är ett pensionärsparti. Det finns bara ett renodlat pensionärsparti, nämligen SPI Välfärden. Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti där man lyckats dölja det främlingsfientliga till nästan noll. För att nu ta till de frågor som SPI driver för våra pensionärer sedan långt tillbaka. Nu är dessa frågor helt plötsligt Sverigedemokraternas. Är inte detta valfläsk så säg.

Att jag inte hört Jimmie Åkessons tal i Almedalen. Jo, men så stor plats angående pensioner tog väl inte detta tal. Var ärlig nu Helmuth! Hans ändring i talet angående krusbär etcetera måste jag dock säga var bra. Ni säger att ni kämpat för oss äldre och det är ju bra men det är lättare för er som sitter i kommunen och i nämnder, det gör inte vi, men därför försöker vi synas genom insändare . Beträffande mina ögon så har de varit öppna och vakna, därför säger jag återigen till våra väljare; passopp på vilket parti ni lämnar er röst på, det finns bara ett pensionärsparti - SPI. Tänk på varför övriga etablerade partier bojkottar Sverigedemokraterna i alla frågor. Det måste ju ligga något bakom detta. Är det bakgrunden måntro?

Annons

En aktuell sak; ni pensionärer och blivande sådana, kolla bara fakta om hur mycket ni förlorar i pension från tiotalet år tillbaka och i nuläget. Exempelvis en undersköterska som skulle fått 16 400 kronor i månaden 2001, tretton år senare visar prognosen för henne 12 400 kronor i månaden. Märk väl att siffrorna är före skatt! Detta är fakta Helmuth, kan du bestrida detta?

Finns det någon politiker som vågar och vill ställa sig upp och modigt påpeka att detta är fel och alldeles åt skogen förutom Jimmie Åkessons lilla inlägg om krusbär. Ett annat exempel är en ensamstående mamma med ett barn får en pension på cirka 8 000 kronor i månaden innan skatt. Det är inte så trevligt att behöva gå till det sociala för att kunna leva och betala nödvändiga avgifter som till exempel el och gas trots erhållet hyresbidrag.

Vi äldre som byggt upp vårt land på ena eller andra sättet ställer här frågan till er i Sverigedemokraterna; ni sitter i riksdagen i dag och har ni gjort er stämma hörd i några äldrefrågor där eller är det där med äldrepolitik också bara valfläsk?

Det är sedan inte så svårt att komma med kritik till en insändare och samtidigt få den vänd som ett hurra vad vi är bra i Sverigedemokraterna som just Helmuth Petersens svar går ut på med både påståenden om dåliga påläsningar av mig och av partiet. Så då vill jag bara säga till Helmuth Petersen att du är välkommen att ta del av vad vi vill uträtta i Trelleborg med omnejd i framtiden för våra väljare.

Anna Töörn
Bertil Magnusson, SPI Välfärden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons