Annons

Svensson vaknade alldeles för sent

Debatt • Publicerad 15 december 2004

Redan i slutet av augusti presenterade sjukhuschef Fredrik Fexner sina besparingsförslag för Distriktsnämnden vid ett möte i Ystad.

Ett av förslagen var att säga upp avtalet med Trelleborgs kommun om Mimers Hus.

Annons

Det betyder, Birgitta Svensson, att du som ledamot i distriktsnämnden var en av de första att ta del av förslaget om Mimers Hus.

Besparingsförslaget har sedan presenterats ytterligare en gång under hösten. Trots detta har du inte tagit upp frågan i Vård- och omsorgsnämnden där du också är ledamot. Det hade varit bättre för kommuninvånarna om vi diskuterat frågan där och försökt hitta en lösning än att i elfte timmen skriva en debattartikel i tidningen och försöka hitta syndabockar samt ställa ultimatum när det gäller Skånsk livskraft.

Enligt de uppgifter jag fått har ingen av ledamöterna i distriktsnämnden haft några synpunkter på att avtalet sägs upp i besparingssyfte men jag blir glad om de uppgifterna inte stämmer.

Som du vet har en uppsägning av avtalet inte diskuterats i Vård- och omsorgsnämnden och det är där beslutet måste fattas om kommunen skall säga upp avtalet.

Jag tycker vi skall försöka arbeta för att utveckla samarbetet med regionen och där är du en viktig länk som ledamot både i regionfullmäktige, distriktsnämnden och Vård och omsorgsnämnden. Det är dessutom bättre att vi tar diskussionerna på våra möten än i tidningen, det är där vi kan hitta lösningar.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons