Annons

Svensk industri behöver verkliga lösningar, inte S falska påhopp

Socialdemokraterna fortsätter att sprida falska anklagelser om Sverigedemokraternas politik. Det är på tiden att vi klargör vilka åtgärder som verkligen behövs för att stärka svensk industri.
Publicerad 26 juni 2024
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi vill se till att varje investerad krona ger maximal avkastning för samhället, skriver Mathias Andersson och Tobias Andersson, båda SD, i ett debattinlägg.
Vi vill se till att varje investerad krona ger maximal avkastning för samhället, skriver Mathias Andersson och Tobias Andersson, båda SD, i ett debattinlägg.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sverige står inför stora möjligheter med ny-industrialiseringen, men dessa möjligheter kräver en politik som ser till hela Sveriges behov, inte bara storstädernas. Sverigedemokraterna har länge betonat vikten av en stabil och hållbar energiförsörjning, en faktor som är avgörande för industrins långsiktiga utveckling. Socialdemokraternas förslag att satsa på mer vindkraft är både kortsiktigt och otillräckligt. Vindkraften kan inte ensamt bära vårt energibehov, särskilt inte när vi står inför en framtid med ökade industrikrav. Vi behöver en mångsidig energimix som inkluderar kärnkraft och vattenkraft, något som Socialdemokraterna ignorerar.

Sverigedemokraterna har också varit tydliga med att vi behöver en politik som gynnar hela landet. Socialdemokraternas förslag om byggstimulanser och statliga kreditgarantier för tillväxtkommuner misslyckas med att adressera det grundläggande problemet med centralisering. Vi måste främja en decentraliserad utveckling där även små och medelstora städer får möjligheten att blomstra.

Annons

Socialdemokraternas nuvarande strategi innebär att satsa på ett fåtal helt eller delvis statligt finansierade riskprojekt som Northvolt, Hybrit och H2GS och strunta i övriga industrigrenars överlevnadsförmåga. Sverigedemokraterna fokuserar emellertid på en effektiv användning av resurser och ett samarbete mellan industrin och forskningen. Vi vill se till att varje investerad krona ger maximal avkastning för samhället.

Medan Socialdemokraterna försöker profilera sig med symbolpolitiska förslag som lärlingsgarantin, står vi Sverigedemokrater för en realistisk och effektiv politik som ser till att det överhuvudtaget finns arbetsplatser och företag som kan ta emot dessa lärlingar.

Sverigedemokraterna står för en pragmatisk och långsiktig politik som ser till hela Sveriges bästa. Vi vill se en stark svensk industri som inte bara överlever, utan som blomstrar och leder vägen för framtidens innovation och tillväxt.

”Vi vill se en stark svensk industri som inte bara överlever, utan som blomstrar och leder vägen för framtidens innovation och tillväxt.”
Mathias Andersson och Tobias Andersson (SD)

För att nå dit behöver vi en regering som vågar ta de svåra besluten, som inte faller för kortsiktiga lösningar och som alltid sätter Sveriges intressen först. Vi Sverigedemokrater arbetar löpande inom ramen av Tidösamarbetet för att ta den rollen och säkra en hållbar och framgångsrik framtid för svensk industri.

Mathias Andersson (SD), kommunstyrelseordförande Trelleborgs kommun

Tobias Andersson (SD), ordförande i näringsutskottet

Annons
Annons
Annons
Annons