Annons

Svartmåla inte skolan och lärarna

Skoldebattens vågor går höga. Det är bra.
Debatt • Publicerad 2 maj 2011

Tyvärr har en del av debatten mest fokuserat på det som inte fungerar utan förslag på vad som kan göras bättre. Vi som är lärare ser skolans problem och vill ta itu med dem. Vi brinner för att varje dag göra våra skolor ännu bättre, för elevernas skull. Men vi tror att den bästa vägen är att med kunskap om vad som fungerar, ta itu med de problem som svensk skola har.

Vi behöver locka över 50 000 nya lärare de kommande åren. Vi tror inte att vi gör det genom att svartmåla skolan och läraryrket. Visst är det många gånger tufft att vara lärare, att med ofta små medel försöka göra underverk, men det är också ett fantastiskt yrke med ständiga aha-upplevelser. Det måste vi börja tala om i skoldebatten. Vilken ung människa vill bli lärare när det endast sprids förakt och myter om lärarkåren?

Annons

Tomas Sörensson

Lärarförbundet

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons