Annons

”Styrets hantering är minst sagt nonchalant”

På kommunstyrelsens möte den 29 mars beslöt styret att säga upp arrendeavtalet med Trelleborgs Jaktskytteklubb. En anrik förening med stora framgångar och mer än 500 medlemmar riskerar att bli hemlösa. Styrets hantering är minst sagt nonchalant.
Publicerad 5 april 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tidigare har vi sett hur stödet till studieförbunden har skurits ner, hur Pingvin har mist sin rugbyplan och hur Kulturföreningen i Anderslöv nu riskerar att behöva stänga sin museiverksamhet, skriver fyra vänsterpartister i ett debattinlägg.
Tidigare har vi sett hur stödet till studieförbunden har skurits ner, hur Pingvin har mist sin rugbyplan och hur Kulturföreningen i Anderslöv nu riskerar att behöva stänga sin museiverksamhet, skriver fyra vänsterpartister i ett debattinlägg.Foto: Lars Thulin

Tidigare har vi sett hur stödet till studieförbunden har skurits ner och sedan tagits bort helt. Hur Pingvin har mist sin rugbyplan när Internationella engelska skolan i stället har beretts plats. Hur Kulturföreningen i Anderslöv nu riskerar att behöva stänga sin museiverksamhet när lokalerna har sålts ut.

Det är inte svårt att se ett mönster i detta. Kulturen sätts på undantag och prioriteras bort. Föreningslivet är uppenbarligen inte viktigt för den styrande kvartetten. Det är bra att styret är tydliga, men det är en dålig politik som de för.

”Kulturen sätts på undantag och prioriteras bort. Föreningslivet är uppenbarligen inte viktigt för den styrande kvartetten.”
Kersti Engström, Susanne Möller, Vera Pedersen och Mats Sjölin, Vänsterpartiet Trelleborg
Annons

För oss är kulturen och föreningslivet en viktig tillgång, inte en belastning. Något som är berikande och som skapar aktivitet och en god livskvalitet. Ett sätt att bryta ensamhet och ge stimulans. Ett rikt kultur- och föreningsliv bidrar också till en attraktivitet och till hur vi som kommun uppfattas.

Det finns en hel del att göra, men styret fortsätter att ta steg i helt fel riktning.

Kersti Engström, Susanne Möller, Vera Pedersen och Mats Sjölin, Vänsterpartiet Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons