Styret har tappat greppet!

För ett år sedan sågade hela kommunfullmäktige, inklusive den köpta oppositionen SD, Rubins förslag att lägga ut skolbussarna på entreprenad.
Publicerad 29 december 2020
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skolbibliotek kan bli lagstadga, förmodligen redan till hösten 2021, konstaterar skribenterna.
Skolbibliotek kan bli lagstadga, förmodligen redan till hösten 2021, konstaterar skribenterna.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Nu kommer han och styret igen med ett nytt förslag som är lika illa genomtänkt, antagligen av ren hämndlystnad. Nu vill de att alla elever, från elvaårsåldern ska få ett eget skolbusskort som gäller hela veckan och hela Skåne runt. Allt med motivet att ”lära” våra barn att åka kollektivt. Vilket i och för sig är en bra tanke men ett synnerligen krystat sätt för att få igenom det M vill. Undertanken är troligtvis att om barnen/eleverna skulle utnyttja sitt kort i tillräckligt stor utsträckning, så kan man få igenom sin ursprungliga idé om att skolbussar inte behövs. Principen skulle segra, men barnen och deras trygghet, våra dedikerade chaufförer, skulle förlora.

Samma sak hände nyligen när kultur och fritidsnämnden röstade igenom att skolbiblioteken inte var nämndens fråga, utan att den verksamheten ska bildningsnämnden bekosta och stå för. Så bestämdes i den nämnden, men bildningsnämndens ordförande insinuerar i TA att det inte alls är säkert att de sex bibliotekarierna kunde räkna med fortsatt anställning när man tar över ansvaret. Detta trots att det nu pågår en utredning om att lagstadga att en sådan verksamhet ska vara ett krav, förmodligen redan till hösten 2021. Ett skrämmande exempel på den bristande kommunikationen mellan de olika nämnderna i M+KD+SD styre. Och förståelse för verkligheten.

”Det är inte konstigt att allt fler trelleborgare undrar vilka syften och vilken agenda dagens styre har”
Cilla Dahl-Andersson (S) Torbjörn Karlsson (S) Ylva Ekstrand (L) Tom Magnusson (SÖS) Calle Hall-Karlström (MP) och Maj-Lis Fredriksson (C)

Båda dessa exempel tyder på okänslig människosyn och okunskap när det kommer till att bygga en kommunal organisation som är harmonisk och motiverade att göra sitt bästa för deras riktiga arbetsgivare, väljarna. Det är inte konstigt att allt fler trelleborgare undrar vilka syften och vilken agenda dagens styre har. Säkert är att exempel som dessa, där makt och egna politiska intressen går före omsorg om främst anställda och medborgare, kommer straffa sig 2022.

Julen 2020 blir ingen helg att minnas. Främst på grund av pandemin men också på grund av ett styre som helt tappat greppet om verkligheten. Vi får hoppas på att framtiden blir ljusare!

Cilla Dahl-Andersson (S) Torbjörn Karlsson (S) Ylva Ekstrand (L) Tom Magnusson (SÖS) Calle Hall-Karlström (MP) och Maj-Lis Fredriksson (C), den riktiga oppositionen i bildningsnämnden