Annons

”Styret har redan visat hur makten och pengarna ska fördelas”

Året 2023 har börjat med alla möjliga kriser i släptåget. Trelleborg är inte undantaget.
Publicerad 5 januari 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Styret valde att strukturera sig genom att skapa en kvadratisk plattform bestående av M, SD, KD och L, konstaterar Ben Benrabah (V) i sitt debattinlägg om politikerarvodena.
Styret valde att strukturera sig genom att skapa en kvadratisk plattform bestående av M, SD, KD och L, konstaterar Ben Benrabah (V) i sitt debattinlägg om politikerarvodena.Foto: Tomas Nyberg

Vi har fått ett nytt styre som redan har visat hur makten ska fördelas och de ekonomiska fördelarna fastställas. Styret valde att strukturera sig genom att skapa en kvadratisk plattform bestående av M, SD, KD och L.

Cementen till grundplattformen har visat sig vara enbart pengar. Trelleborgs kommun har plötsligt fått ett nytt paradigm att förhålla sig till. Det handlar inte om politiska visioner. Det handlar mest om hur oppositionen kan göras till ett underdånigt och lydigt redskap som lätt kan köpas och bindas med pengarna. Det paradigmet är just det som kallas ”bygga broar”.

”Det handlar inte om politiska visioner. Det handlar mest om hur oppositionen kan göras till ett underdånigt och lydigt redskap som lätt kan köpas och bindas med pengarna.”
Ben Benrabah (V)
Annons

Trelleborgarna har genomskådat det politiska spelet och reagerade omedelbart genom att gå ut på gator och torg för att skrika ut sin avsky gällande hanteringen av de allmänna skattemedlen. Styret har med ett klubbslag höjt kommunens kostnader årligen med 5 miljoner utöver de 9 miljoner som de politiska arvodena redan kostar. Under hela mandatperioden kommer Trelleborgs kommun att betala 14 x4 miljoner från skattemedlen. Frågan är vad alla dessa investerade pengar kommer att tillföra Trelleborgs kommun?

Ben Benrabah (V)

Annons
Annons
Annons
Annons