Annons

”Styret har ett tydligt barnperspektiv, det har inte Vårt Söderslätt”

Svar till Kya Aall Flood och Cecilia Andersson (VS) (digitalt den 5 februari/print den 8 februari).
Publicerad 9 februari 2024
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Om en mamma och pappa får välja den rådgivning som passar dem bäst så ökar chansen till en framgångsrik rådgivning vilket i sin tur ökar deras förmåga till att vara goda föräldrar, skriver styret i socialnämnden.
Om en mamma och pappa får välja den rådgivning som passar dem bäst så ökar chansen till en framgångsrik rådgivning vilket i sin tur ökar deras förmåga till att vara goda föräldrar, skriver styret i socialnämnden.Foto: Jessica Gow/TT

Styret vidhåller att det främst är en ideologisk fråga huruvida LOV (Lagen om valfrihetssystem) ska införas inom familjerådgivningen eller ej. Vi tror att kommuninvånarna har vilja och förmåga att göra sina egna val och därför ska de själva få välja, detta tror inte Vårt Söderslätt på.

Om en mamma och pappa får välja den rådgivning som passar dem bäst så ökar chansen till en framgångsrik rådgivning vilket i sin tur ökar deras förmåga till att vara goda föräldrar. Styret har ett tydligt barnperspektiv, det har inte Vårt Söderslätt.

”Vi tror att kommuninvånarna har vilja och förmåga att göra sina egna val och därför ska de själva få välja, detta tror inte Vårt Söderslätt på.”
Styret i socialnämnden
Annons

Vårt Söderslätt anför att ett införande av möjligheten för trelleborgare att själva välja rådgivning kommer slå sönder den fungerande familjerådgivning vi har i dag, den uppfattningen delar inte styret. Vi tror att den är så bra att den kommer att kunna stå sig i konkurrensen.

Styret tror på kommunens egen familjerådgivning till skillnad från Vårt Söderslätt som misstror den!

Venzel Rosqvist (M), Mats-Åke Svensson (KD), Fredrik Karlsson (SD) och Magnus Kleberman (L), styret i socialnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons