Annons

Styret gräver en grop åt våra skattepengar

Tvära kast i politiken betyder slöseri med skattepengar. Pengar skyfflas hellre som vinst till privata näringsidkare än att gå till satsning på kommunala skolor!
Publicerad 23 februari 2021
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Området där Engelska skolan växer fram.
Området där Engelska skolan växer fram.Foto: Tomas Nyberg

I april beslutade tekniska servicenämnden att begära 125 miljoner kronor i kommunfullmäktige till förskola och välbehövligt nytt tillagningskök och skolmatsal på Pilevallskolan.

Arbetet med projektet drog igång. Mark grävdes upp och delar av ett grönområde vid skolan offrades.

Annons

Så fick vi veta att projektet pausats och under hösten har vi kunnat se hur den uppgrävda markens höljts igen. Det blev ingen förskola och inget nytt kök och ingen ny matsal till eleverna på Pilevallskolan! I stället kommer samtidigt Engelska skolan in som en privat aktör och ska driva förskola på Köpingeskolans område.

”För oss socialdemokrater är det uppenbart att styret gynnar privata näringsidkares intressen att driva skolor och förskolor på bekostnad av de kommunala skolorna.”
Osman Biberic (S)

I en artikel i TA i oktober får Mikael Rubin frågan om han tycker det är bra att först projektera en förskola och sedan pausa projektet samtidigt som man ger utrymme för Engelska skolan att bygga ny förskola. På frågan svarar Mikael Rubin – Ja! Hur mycket pengar som har lagts på projektering – det kan man inte svara på. Allt viftas bort som in ”icke-fråga”, med hänvisning till förändringar i befolkningsprognosen och att den planerade förskolan inte behövs.

För oss socialdemokrater är det uppenbart att styret gynnar privata näringsidkares intressen att driva skolor och förskolor på bekostnad av de kommunala skolorna. Att man mörkar kostnaderna för det i onödan utförda projekteringsarbetet. Och att man försämrar för miljön genom att i onödan skövla barnens lekskog.

Du som tror på fortsatta satsningar på kommunala verksamheter, i stället för gynnande av privata välfärdsaktörer, rösta bort det blå-bruna styret nästa val! Rösta på Socialdemokraterna!

Osman Biberic (S), för Östra Socialdemokratiska föreningen

Annons
Annons
Annons
Annons