Annons

Stora utgifter för konsulter

Som regionpolitiker blir jag djupt beklämd när revisorernas granskning av konsultanvändningen i Region Skåne visar på stora brister.
Debatt • Publicerad 10 september 2009

Det är inte acceptabelt att lägga en halv miljard kronor på konsulter samtidigt som man gör sig av med vårdpersonal.

Ännu värre är att kostnaderna för konsultanvänding ökat markant mellan 2007 och 2008. För att bromsa denna kostnadsutveckling krävs enligt Socialdemokraterna kraftfullare åtgärder än de av femklövern föreslagna upphandlingssystemen och tillämpningsanvisningarna.

Annons

Revisorernas kritik visar bland annat på att Region Skåne är dåliga på att analysera, ifall kompetensen man efterfrågar redan finns bland de anställda. Samtidigt konstateras att konsultinsatserna inte har bidragit till att verksamheterna har kunnat hålla sig inom sin budget. Därför kan man fråga sig om det är konsulternas insats eller resurstilldelningen från den borgerliga regionledningen till verksamheterna som egentligen skall klandras.

Anne-Marie Hansson

Regionfullmäktigeledamot (S)

Trelleborg

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons