Annons

Stora problem i Vellinges skolor

Skolan som bygger upp våra barns kunskaper och kompetens i Vellinge visar på stora problem.
Debatt • Publicerad 26 mars 2010

Kommunstyrelsen antog årsredovisning för 2009 tisdagen den 23 mars. I detta bokslut visas kommunens resultatmätningar i styrkort. I styrkortet för M-nämnden visas en rankinglista från alla Sveriges 290 kommuner och hur kommunen har uppnått sina mål för skolan. I styrkort nr 5 visas denna ranking gällande skolan och där visar kommunen ”målet är ej uppnått”.

Bland dessa rankingar visas att för resurser till undervisning är kommunens placering 259 av 290, för lärartätheten är kommunens placering 266 av 290, för friska lärare är kommunens placering 253 av 290 och för andel elever godkända i alla ämnen i förhållande till Salsa är kommunens placering 162 av 290.

Annons

Ovanstående jämförelser är ett tecken på den nuvarande kommunledningens uppfattning om kvalitet, vår förhoppning är att kommunmedborgarna inte bara ser på låg skatt utan också värderar sina barns utveckling. Jag tror att de flesta har följt Lärarförbundets anmodningar om mer resurser till skolan. Vi kan också se att kommunens medel till barn som behöver särskilt stöd är i underkant.

Vi socialdemokrater har under många år värderat skolan högre genom att tillföra större resurser och menar att med det goda resultat som visas skulle kommunledningen kunna satsa betydligt mer på skolbarnen.

Willy Olsson

ordförande i Vellinge Arbetarekommun

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons