Annons

Sten Björk (S) hittar på nya osanningar

Svar till Sten Björk (S) (den 27 januari).
Debatt • Publicerad 3 februari 2014

Sten Björk uppmanade mig att byta stift i grammofonen för att medverka i hans osanningar, men det tänker jag inte göra. Att Björk hittar på vilka uttalanden som helst för sin egen vinning är allmänt känt och borde föranleda S-ledningen till att ta avstånd.

Björk påstod först (den 7 januari) att, enligt beräkningarna från Trafikverkets egna tjänstemän, kommer godstrafiken till och från Sverige via Trelleborg att mer än fördubblas inom de kommande fem åren som skäl för en ringväg över jordbruksmarken. När Trafikverket förnekar dessa uppgifter så fabricerar Björk nästa osanning.

Annons

Björk anger nu i stället att det är (S) trafikexpert som påstår att godstrafiken via vår hamn kommer de närmaste fem åren att öka till 2,5 gånger dagens mängd. Även detta förnekas av de som Björk beskyller för uttalandena.

(S) trafikexpert känner dock inte till någon prognos som tyder på en fördubbling inom fem år. Däremot säger han att i regionens interna godsstrategi räknar man med en ökning på 70-90 procent i de skånska hamnarna under perioden 2006-2030. 

Björk borde överlåta sin grammofon till någon som kan sätta i ett stift med sanningar och fakta i stället.

Nilla Olsson
Bertil Larsson, 
Söderslättspartiet
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons