GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Statsministern ljuger för sina väljare och hela svenska folket

För att skydda sig mot anklagelserna om löftesbrott försöker statsminister Kristersson göra gällande att regeringen nu gör precis vad som utlovades i valrörelsen.
Publicerad 1 december 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
För att skydda sig mot anklagelserna om löftesbrott försöker statsminister Kristersson göra gällande att regeringen nu gör precis vad som utlovades i valrörelsen, skriver Patrik Holmberg (C).
För att skydda sig mot anklagelserna om löftesbrott försöker statsminister Kristersson göra gällande att regeringen nu gör precis vad som utlovades i valrörelsen, skriver Patrik Holmberg (C).Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Men det är ju inte sant. I stället förstärker det bilden av en statsminister som ljuger för sina väljare och hela svenska folket.

Löftet var att högkostnadsskyddet skulle vara på plats den 1 november och gälla retroaktivt sedan augusti.

Löftet var inte att senast den 1 november lämna besked om hur systemet skulle fungera. Ej heller var löftet att ersättning förhoppningsvis ska kunna betalas ut i slutet av vintern, utan att hushållen skulle vara skyddade under en osäker tid i vinter och man ”inte skulle behöva gå från hus och hem”.

”Löftet var att högkostnadsskyddet skulle vara på plats den 1 november och gälla retroaktivt sedan augusti.”
Patrik Holmberg (C)

Det finns säkert flera olika anledningar till varför regeringen inte lever upp till de löften som man ställde ut i valrörelsen, men att beskriva det man gör nu som att det skulle vara detsamma som det man lovade blir ju bara pinsamt.

Patrik Holmberg (C)