Annons

Staden sjunker sakta ner i dysterhet

Svar till Anna Kindberg Batra (M) och Ulf Bingsgård (M) (den 13 maj).
Debatt • Publicerad 22 maj 2014

Jag har läst och begrundat debattartikeln där Ulf Bingsgård (M) är medskribent till en prominent politisk kollega. Trelleborg har tydligen blivit en anhalt för politiska gestalter i egenskap av statsminister och andra moderata kändisar. Dessa prominenta besökare är alltid utrustade med symboliska megafoner riktade mot oss med budskapet ”Titta på vad vi har åstadkommit” eller ”får vi förtroendet igen kommer vi att...”. Vi lyssnar på budskapen och tittar runt omkring oss.

Vad vi ser är hur staden sakta sjunker ner i dysterhet som beror på all utarmning orsakade av politisk likgiltighet. Vi ser staden förvandlas till en öken med stolt vajande palmer. Vi upptäcker att vi är avstängda från havet och kan bli avstängda från det öppna landskapet.

Annons

Vi konstaterar att sjukhuset ska reduceras, akuten stängas nattetid, ambulanserna halverade. Butiker stängs och Stortorget med Sjöormen sprutandes vatten längtar efter ett bättre öde.

Hur trovärdiga är alla dessa hastiga besök? Hur trovärdigt är budskapet som är formulerat av Anna Kindberg Batra (M) och Ulf Bingsgård (M), ”Alla ungdomsjobb behövs”. Tryggheten och god välfärd åt trelleborgarna yppas inget budskap om.

Nilla Olsson
Ben Benrabah, Söderslättspartiet
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons