Annons

Splittringen i vårt samhälle är tydlig

‪Jag är stolt över att vara svensk, över vår gemensamma historia, samt värnar om vår kultur och det är därför jag är medlem i Sverigedemokratisk Ungdom (SDU).
Debatt • Publicerad 18 augusti 2014

SDU drivs av kärlek till nationen. Vi är övertygade om att den nationella identiteten är viktig och att den skapar en gemenskap som behövs för att bygga upp ett harmoniskt samhälle. Vi är motståndare till dagens politiker som har gjort Sverige till ett otryggt och splittrat land påhejade av en vänstervriden media. Splittringen i vårt samhälle är mycket tydlig och alla kan se den. Tyvärr så finns det de som blundar. Splittringen syns inte minst i våra förorter och i vissa stadsdelar runt om i Sverige. Det som våra politiker kallar för "det nya spännande Sverige".

Det är absolut inget spännande med ett utbrett utanförskap, upplopp i våra förorter, arbetslöshet, långa bostadsköer eller med vård som havererar. Som ung skapar det en mycket otrygg känsla inför framtiden. Hur ska vi unga få en ärlig chans att bli vuxna när vi har svårt att få jobb och bostad.

Annons

Många unga tvingas bo hemma långt upp i 20-årsåldern, för vi inte har möjlighet att försörja oss själva. Långa bostadsköer som tar upp till ett och ett halvt år för att få en bostad om inte längre. De nya bostäder som byggs har vi unga inte en chans att ha råd med. Samtidigt så har vi en hög ungdomsarbetslöshet i Sverige, en av de högsta i Europa. Så det är inte konstigt att ungdomar idag känner en viss hopplöshet. Vi har en självföraktande elit i Sverige och en statsminister som tycker att "allt svenskt är barbari och allt bra kommer utifrån". Sen har vi de vilsna i den rödgröna röran som inte ens kan ge raka och ärliga svar på hur de ska komma överens i stora viktiga frågor och bilda regering?

Sen om oturen är framme i september kommer Feministiskt Initiativ (F!) in i riksdagen eller i kommunfullmäktige. Kommer de rödgröna i så fall samarbeta med dessa så kallade "feminister" som står för allt annat än för ett jämlikt samhälle för kvinnor och män. Ett extremistiskt och oseriöst parti. Nya krafter behövs för att styra vårt land på rätt kurs igen! En kurs där verken unga eller gamla ska känna sig utanför eller otrygga i sitt land.

Anna Töörn
Jannie Rönngard , vice ordförande Sverigedemokraternas Ungdomsparti, Söderslätt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons