Annons

(SÖS) vill förändra näringslivet

Det kommer att vara av stor betydelse att vi har ett aktivt näringslivscentrum i vår kommun.
Publicerad 14 november 2017
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi ser att ett starkt samarbete med kommunens tjänstemän och arbetsförmedlingen är en absolut nödvändighet, skriver tre representanter för (SÖS).
Vi ser att ett starkt samarbete med kommunens tjänstemän och arbetsförmedlingen är en absolut nödvändighet, skriver tre representanter för (SÖS).Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

SÖS har under en lång tid aktivt drivit denna fråga. Det är nu dags att på allvar ta itu med de frågor som berör näringslivet i vår kommun. Det behövs en vitalisering av denna del i vår kommun och vi efterfrågar en stark och seriös ledare med erfarenhet från näringslivet att leda denna verksamhet. Det är oroande att se den skarpa kritik som förs fram av näringslivet i Trelleborg inom detta område och det är av största vikt att det sker en omställning så snart som möjligt.

Vi vill inrätta ett aktivt näringslivscentrum. Näringslivscentrum ska ha en uppsökande verksamhet för att på så sätt känna av företagsklimatet i kommunen, detta ska gälla även utanför kommunen för att på så sätt lägga grunden för kommande etableringar. Detta kräver ett engagemang och stor förståelse för näringslivets villkor och utmaningar. Vi inser att detta kan endast skapas om vi har rätt kompetens på rätt ställe. Detta är något som vi i dag har svårt att se i den pågående verksamheten.

Annons

Vi ser att ett starkt samarbete med kommunens tjänstemän och arbetsförmedlingen är en absolut nödvändighet. Vi vill att Trelleborg ska ligga i framkant när det gäller att värna om de företag vi har i kommunen och dem som vill etablera sig här.

Det är viktigt att vi tar tillvara de potentiella krafter som både kan och vill starta eget inom kommunen. Detta gäller inte minst de nyanlända som kanske besitter specialkunskap och som vi kanske kan utveckla på ett kreativt sätt.

SÖS vill verka för en aktiv utveckling av företagen i kommunen med en lokalt anpassad näringslivspolitik.

Anders Ahvander

Annette Ståhlberg

Christer Dahlberg

Alf Christensson

SÖS näringslivsgrupp

Annons
Annons
Annons
Annons