Annons

SÖS driver på i kommunfullmäktige

En del påstår elakt att vi i Söderslättspartiet är ett enfrågeparti, men inget kunde vara mer fel. Det bevisade vi om inte annat den 27 januari under mötet i kommunens högsta beslutande församling, kommunfullmäktige. Av de fyra motioner som SÖS skickat in vann tre gehör.
Publicerad 4 februari 2020
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Våra stränder har varit en hjärtefråga allt sedan SÖS bildades 2010, skriver Tom Magnusson (SÖS).Foto: Jenny Isaksson

Den enda som röstades ner var att SÖS vill tvinga färjorna att utnyttja elanslutning när de ligger vid kaj. Främst för att förbättra luftkvaliteten i staden men också för att alla trelleborgare har betalat den mångmiljoninvestering som en ny elförsörjning till hamnen kostat. Det har vi gjort via elräkningarna och att inte få valuta för detta tycker vi är dumt. Denna gången var det Trelleborgs hamn som lade ”fälleben” men vi kommer att rikta en ny motion direkt till kommunens förvaltningar så att vi alla ska kunna andas lugnt. Lita på det!

Vår motion för ett attraktivare city vann gehör och numera är det möjligt för dig att parkera på Stortorget fram till 22.00. Det under en prövotid för att utreda om trelleborgarna uppskattar att det blir lättare att gå på bio eller gå ut och äta utan att behöva oroa sig för böter. SÖS hoppas denna nya parkeringsmöjlighet uppskattas av er alla och blir permanent framöver.

Annons

Ett annat bevis för hur SÖS vill öka Trelleborgs dragningskraft för turister är möjlighet för dem att tömma sina husbilar och husvagnar på gråvatten (avloppet) på ett organiserat och miljövänligt sätt. Visit Trelleborg, turistbyrån, och tekniska servicenämnden har fått i uppgift att utreda lämpliga platser. På kommunfullmäktige i maj vet vi var denna nya service kommer att erbjudas våra turister. Bra på så många sätt.

Våra stränder har varit en hjärtefråga allt sedan SÖS bildades 2010. Att tång är ett problem (och tyvärr ett signum) för kommunen är beklagligt faktum. Även om strandrensningen har blivit mycket bättre under de senaste åren så är den inte riktigt på topp ännu. Tången samlas visserligen upp men ligger kvar på stränderna i högar för att när badsäsongen är slut återföras till havet. Nu har kommunstyrelsen fått i uppgift att undersöka möjligheterna att ta hand om tången på ett effektivare och miljömässigt bättre sätt.

Som du ser är det inte enbart den östra hamninfarten som engagerar oss. En lösning som både SÖS, Trafikverket och länsstyrelsen är negativa till. Numer kallar många partier den för ”Ringvägen” i stället för hamninfart för att få väljarna att tro det är samma sak. Men den förbifart som SÖS sedan länge har hävdat behövs för personbilar och utryckningsfordon är en enkel ringväg från väg 108 ner till Citygross och väg 9. Den är absolut inte till för lastbilar på väg till och från hamnen. Så när det väl blir en folkomröstning kommer med stor säkerhet den östra hamninfarten av styret döpas om till ”Nya Ringvägen”. Allt för att förvirra på förnuftets och miljöns bekostnad!

Tom Magnusson

Söderslättspartiet

Annons
Annons
Annons
Annons