Annons

Sommarstängningen av den palliativa avdelningen är väldigt tråkig och beklaglig

Svar till Marlen Ottersen, Jacqueline Maly samt Helmuth Petersén (SD) (den 27 juni).
Publicerad 26 juni 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tråkigt nog har även ni stängt den palliativa avdelningen i år, dessutom en längre period än vad vi gjorde förra mandatperioden, skriver fyra centerpartister i ett svar.
Tråkigt nog har även ni stängt den palliativa avdelningen i år, dessutom en längre period än vad vi gjorde förra mandatperioden, skriver fyra centerpartister i ett svar.Foto: Tomas Nyberg

Historien kring den palliativa avdelningen i Trelleborg är lång och krokig. Tillsammans lyckades Centerpartiet och resten av den tidigare Alliansen att öppna den efterlängtade avdelningen förra mandatperioden, detta trots att flera andra partier, däribland Sverigedemokraterna, inte stöttade förslaget fullt ut från början.

Att Sverigedemokraterna och deras företrädare på senare tid insett vikten av en god palliativ vård i Trelleborg är givetvis välkommet. Precis som de skriver i sin debattartikel, i Trelleborgs Allehanda, så är den palliativa vården av stor vikt för våra mest sjuka i samhället. Givetvis ska även söderslättsborna ha tillgång till denna viktiga vårdinstans. Det var nämligen just därför som Centerpartiet starkt drev på för öppnandet av avdelningen, detta för att alla skåningar ska ha en god och nära vård.

Annons

Sommarstängningen av den palliativa avdelningen är väldigt tråkig och beklaglig. Det är något som vi i Centerpartiet, motsatt till vad SD skriver i sin debattartikel, drev på hårt för att undvika under vår tid som styrande parti i regionen. Dessvärre lyckades vi inte fullt ut och avdelningen tvingades hålla sommarstängt. En konsekvens som dessvärre inte gick att undvika för att garantera en bra vård under semestertider.

I dag är det Sverigedemokraterna som sitter som ett styrande parti i regionen, inte Centerpartiet. Oavsett hur man vill få det att låta, så har nu Sverigedemokraterna sista ordet i alla beslut de styrande partierna tar och behöver såklart ta ansvar för detta. Tråkigt nog har även ni stängt den palliativa avdelningen i år, dessutom en längre period än vad vi gjorde förra mandatperioden.

”I dag är det Sverigedemokraterna som sitter som ett styrande parti i regionen, inte Centerpartiet.”
Birte Sandberg, Charlotte Bossen, Ola Olsson och Patrik Holmberg (C)

Centerpartiet kommer att fortsätta arbeta för att uppnå en lösning på detta problem och stå upp för den nära vården, vi hoppas att Tidö-partierna gör detsamma.

Birte Sandberg, gruppledare Centerpartiet i Skåne

Charlotte Bossen, gruppledare Centerpartiet i Skåne

Ola Olsson, gruppledare Centerpartiet Trelleborg

Patrik Holmberg, ledamot i Hälso- och Sjukvårdsnämnden Centerpartiet

Annons
Annons
Annons
Annons