Annons

Socialism och demokrati går inte ihop

Svar till Vänsterpartiet den (11 februari).
Publicerad 21 februari 2021
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Att skolbussarna stannade kvar i kommunal regi var viktigt för skribenten.
Att skolbussarna stannade kvar i kommunal regi var viktigt för skribenten.Foto: Tomas Nyberg

Att ni försöker berätta för andra partier vad demokrati är för ni skulle vara sanna demokrater är lite komiskt faktiskt. Socialistiska demokrater som tror på demokratisk socialism är inget mer än en oxymoron. Eftersom socialism är inte ett demokratiskt styrelseskick.

Uppenbarligen så har ni ingen annan strategi mot era politiska motståndare än att kasta epitet som till exempel främlingsfientliga etc.

Annons

Vilka frågor som är de viktigaste vi drivit igenom är olika från person till person beroende på vem av oss som får frågan. Jag tycker personligen att det ska begäras belastningsregister vid nyanställningar inom äldreomsorgen eller att skolbussarna stannade kvar i kommunal regi eller satsningar på högpresterande elever eller språktest vid nyanställningar inom barn- och äldreomsorgen är de viktigaste.

Att ni tycker att politiken drivs i slutna rum så måste jag ställa frågan om ni är medvetna om att det är offentliga handlingar även från nämnderna?

Det är inte slutna rum, där finns de flesta partier med bland ledamöterna och suppleanter.

Men ni tycker kanske man ska ta bort nämnderna och lägga allt under fullmäktige? Vilket är helt ok att tycka men själv föredrar jag att där finns facknämnder och samt att det blir mer demokratiskt att ha facknämnder. Enligt mig.

Eftersom socialism inte är ett demokratiskt styrelseskick så kan man ställa sig frågan om ni är demokrater på riktigt. Det finns ingen demokratisk socialism. Förtryck mot oliktänkande är mycket vanligt i socialistiska stater.

Det ser vi även här i Sverige när ni krockar arm med era kamrater i den autonoma vänstern och de grupper som ingår där. Allt för att skrämma de medborgare som inte delar er ideologi.

För att skapa ett socialistisk samhälle måste den fria tanken hämmas.

Har socialistisk samhälle någonsin fungerat?

Gemensamt för alla misslyckade socialistiska samhälle är att de någon gång i historien stöttats av ert parti. Hur tycker ni det fungerar i Venezuela förresten?

Sedan så har vi ju detta med censur som är ett måste inom socialism. Allt under statlig kontroll även media.

Annons

Så när ni börjar prata om demokrati och demokratiska processer så borde ni titta på er själva och den ideologi ni följer.

De som misstänkliggör andra är ju ni själva, genom att avhumanisera era meningsmotståndare i sann socialistisk anda. I de stackars stater där er ideologi och idealsamhälle råder har man ett angivarsystem där människor anges för att vara fiende till staten och ideologin. Detta är vad ni företräder inte vi. Det är ju sådant samhälle ni vill införa bakom fina ord som värdegrund och solidaritet.

Socialism är ondska! På riktigt.

Mathias Andersson, gruppledare Sverigedemokraterna Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons