Annons

”Socialdemokraternas tal om demokrati är ihåligt”

Socialdemokraterna brukar ofta tala sig varma för demokratin.
Debatt • Publicerad 6 maj 2010

De drar sig inte heller för att lika ofta attackera Sverigedemokraterna och helt befängt utan grund påstå att Sverigedemokraterna inte skulle vara demokrater. Det är snarare precis tvärtom.

Socialdemokraternas tal om demokrati är ihåligt och hycklande, särskilt under Mona Sahlins ledning. Hon har nämligen öppnat upp för ett fullskaligt samarbete med Vänsterpartiet. När hennes föregångare höll Vänsterpartiet på en armlängds avstånd – visserligen för att åtnjuta deras parlamentariska stöd, men inte låta dem påverka politiken – så bjuder Sahlin in dem till ett fullskaligt samarbete. Då kan man inte längre vara trovärdig i sitt prat om att värna demokratin.

Annons

Vänsterpartiet har varit nära knutet till dåvarande Sovjet­unionen. Partiet hade kontakter med ett flertal socialistiska folkrepubliker ända tills järnridån föll 1989 och Sovjetunionen kollapsade 1991. När kommunismen kollapsade passade partiet på att putsa om sin fasad något genom att stryka ordet kommunisterna i sitt partinamn.

Under 90-talet försökte man att förändra partiet något och lämna kommunismen bakom sig. En ideologi som orsakat miljoner och åter miljoner oskyldiga människor lidande och död var något man ville tona ned. Men i början av 2000-talet led dessa ”förnyare” nederlag när ”traditionalister” inom partiet tog makten. Samtidigt valdes Lars Ohly, som själv kallade sig kommunist, till partiledare.

Under många år har partiet demonstrerat i olika sammanhang tillsammans med extrema antidemokratiska revolutionära rörelser och partier. Valåret 2010 är inget undantag.

Samma år som Mona Sahlin nu bjuder in Vänsterpartiet till att sitta i Sveriges regering (för de lär kräva ministerposter i utbyte mot stöd) marscherar åter Vänsterpartiet tillsammans med revolutionära kommunister under röda fanor med Sovjetunionens symboler. Vid lördagens första maj-tåg, i bland annat Kristianstad, kunde man bevittna hur Vänsterpartiet och Ung Vänster gladeligen marscherade tillsammans med Kommunistiska partiet och Revolutionär kommunistisk ungdom.

Det är alltså detta parti som Mona Sahlin och Socialdemokraterna tillsammans med Miljöpartiet nu vill dela regeringsmakten med. Varken Socialdemokraterna eller Miljöpartiet kan därmed hävda någon trovärdighet i sitt tal om att värna demokratin. I Östtyskland kallade man sig för Tyska demokratiska republiken och vi tror inte att någon, utom möjligen någon förvirrad medlem inom Socialistiska enhetspartiet SED, ansåg att det rådde demokrati i det landet. Man är inte demokrat, S och MP, bara för att man kallar sig det eller ständigt och jämt återupprepar begreppet!

Björn Söder (SD)

partisekreterare

Per Klarberg (SD)

gruppledare Trelleborg

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons