Annons

Social utsatthet försvinner inte för att vi blundar

Även i Trelleborg finns det personer med sociala problem. Några är hemlösa, andra har missbruksproblem. Så ser det ut här också och det är på intet sätt unikt.
Publicerad 12 juni 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ann Kajson Carlqvist (M) har upptäckt att dessa personer har fräckheten att vistas alldeles utanför hennes fönster i rådhuset, skriver V.
Ann Kajson Carlqvist (M) har upptäckt att dessa personer har fräckheten att vistas alldeles utanför hennes fönster i rådhuset, skriver V.Foto: Peter Ottosson

Men nu har kommunalrådet Ann Kajson Carlqvist (M) upptäckt att dessa personer har fräckheten att vistas alldeles utanför hennes fönster i rådhuset. Och hennes lösning? Att flytta dem utom synhåll.

Besökare ska inte behöva se dem och inte minst ska kommunalrådet själv slippa ha dem så nära. Kanske påminner det henne om misslyckandet att ge bostäder och behandling åt människor med missbruk.

Annons

Social utsatthet försvinner inte för att vi blundar. Problemet är inte att den syns, problemet är att det finns. Och vad är det för människosyn som kommunalrådet visar upp? Där hemlöshet, missbruk och utslagning ska flyttas utom eget synhåll och för att turisterna ska slippa se det.

Kommunalrådet kanske skulle reflektera över vilken bild av Trelleborg som hon själv förmedlar.

Vänsterpartiet Trelleborg genom Caroline Baroni, Ben Benrabah, Eva-Lis Carlsson, Kersti Engström, Agneta Granqvist, Bo Granqvist, Susanne Möller, Rolf Nilsson, Mats Sjölin, Sanne Sjölin, Anna Wallengren och Magnus Wallengren.

Annons
Annons
Annons
Annons