Annons

Smutskastning förlöjligar debatten

Svar till Lars Mikkelä (M) ordförande i bildningsnämnden (den 20 november).
Debatt • Publicerad 29 november 2013
Sven Lindkvist, ledamot i bildningsnämnden, jämför nivån på debatten med smutskastning i sandlådan.
Sven Lindkvist, ledamot i bildningsnämnden, jämför nivån på debatten med smutskastning i sandlådan.Foto: Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Socialdemokraterna har i flera debattinlägg påtalat det faktum att mer än 70 procent av skolorna i Trelleborg fått anmärkningar av Skolinspektionen gällande stödet till barn och unga med behov av särskilt stöd och undrat vad Alliansen gör för att åtgärda detta problem. Tydligen är detta ett känsligt ämne eftersom Lars Mikkelä känner sig så pass trängd att han i sitt svar den 20 november ägnar sig åt personangrepp istället för att diskutera politik.

Att anklaga mig gör att vara nonchalant för att jag inte kunde medverka på ett möte är ett slag under bältet. Jag har ett heltidsarbete vid sidan om uppdraget som ledamot i bildningsnämnden. När förbundsledningen säger att jag skall vara i Stockholm för tjänstgöring så är det detta som gäller.

Annons

Socialdemokratiska ledamöterna i Trelleborg har en gemensam åsikt i skolfrågorna och att då ge sig i kast med att smutskasta en person i stället för att diskutera de politiska sakfrågorna är att förlöjliga den politiska debatten.

Sakfrågorna och debatten är det som gör det roligt och stimulerande att vara förtroendevald och det som leder till att medborgarna får en bättre bild av vad de olika partierna vill.

Vi Socialdemokrater håller oss till detta i stället för smutskastning i sandlådan.

Smutskastning bara förlöjligar debatten!

Nilla Olsson
Sven Lindkvist, ledamot i bildningsnämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons