Annons

”Skyll inte på andra för en budget ni rösta igenom, SD”

Styrelsen i Miljöpartiet Trelleborg ifrågasätter (den 24 januari) varför Sverigedemokraterna efter valet, trots ljuva ord, lägger minst medel i sin budget av alla partier till Trelleborgs lasarett.
Publicerad 5 februari 2019
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Debatten kring hur skattemedlen ska användas går vidare.
Debatten kring hur skattemedlen ska användas går vidare.Foto: Henrik Holmberg / TT

Helmuth Petersén (SD) svarar (den 31 januari) inte på frågan, utan tycker det är viktigare att diskutera varför jag inte deltagit på gruppen Rädda vårt sjukhus månadsmöten innan valet. Ni läsare får avgöra vilken fråga som ni tycker är viktigast, resurser till Trelleborgs lasarett eller närvaro på gruppen Rädda vårt sjukhus möten.

Jag hade önskat att jag besökt Rädda vårt sjukhusgruppens möte innan valet. Men det är inte så lätt med kvällsmöten när man har tre barn hemma i åldrarna ett till sex år och jobbar heltid. Efter en personlig inbjudan i julas från en av de drivande i gruppen kom jag på mötet i januari. Jag tyckte att det var relevant att visa på vad de olika budgetarna gav lasarettet. Detta för att ge verktyg att trycka på de politiska företrädare gruppen har kontakt med. Ni sverigedemokrater men även den närvarande moderaten kan ju använda det faktum att ni ger minst resurser till sjukhuset för att påverka inom era partier. Men då detta ansågs vara för politiskt så la jag den informationen åt sidan och lyssnade.

Annons

Sverigedemokraterna röstade igenom kommunens nya budget som sparar på skolan och framtiden. Ni bär fullt ansvar för det ni röstar igenom. Ni kan omöjligt skylla detta på andra partier. Ni styr, ni har ansvar nu. Miljöpartiet föreslog den budget som gav mest till skolan, 20 miljoner mer än förra året. Inte mindre som sverigedemokrater, kristdemokrater och moderater röstade för. Och vi hade kunnat skaka fram ännu mer resurser till skolan då vi inte minskar finanserna genom väktare och övervakningskameror. Bra skola är viktigare än övervakad skola för tryggheten i Trelleborg.

Det ni i det konservativa styret hittills åstadkommit är ökade politikerarvode och minskade resurser till skolan. Jag tror inte att era väljare, eller någon annan trelleborgare för den delen, är speciellt nöjda med det.

Emil Samnegård

gruppledare för Miljöpartiet de Gröna i Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons