Annons

Skulle du vilja gå tillbaka till jobbet på kvällen?

I julhelgen möttes vi av en planerad stängning av Tjejloftet.
Publicerad 23 januari 2020
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I Socialdemokraternas budgetförslag fanns ett tillskott på 1.5 miljoner till fritidsgårdarna skriver tre ledamöter i kultur- och fritidsnämnden.
I Socialdemokraternas budgetförslag fanns ett tillskott på 1.5 miljoner till fritidsgårdarna skriver tre ledamöter i kultur- och fritidsnämnden.Foto: Claes Nyberg

Verksamheten som har cirka 2 000 besökare årligen och som riktar sig till tjejer är inte längre önskvärd. Tjejloftet har varit en trygghet för tjejerna i Trelleborg som rekommenderas av skolsköterskor och kuratorer i skolan. Tjejloftet har funnits och varit ett begrepp i Trelleborg i 14 år, men nu skall verksamheten som riktat sig till tjejer bedrivas i den ”vanliga verksamheten”. En av fördelarna med Tjejloftet är just att man inte behöver tävla med killarna utan kan vara sig själv.

Under julhelgen kom också nyheten att Backafall skall flytta från sina lokaler på Fagerängen och trängas in i en korridor på Pilevallskolan. Där kommer man inte att kunna bedriva den verksamhet man i dag bedriver och ungdomarna har inte heller samma möjlighet att komma dit.

Annons

Att ha fritidsgårdar på skolan är en viljeinriktning från styret, för att spara pengar på våra ungdomar. Men handen på hjärtat, skulle ni vilja gå tillbaka till jobbet på kvällen för er fritid? För det är det man begär av ungdomarna. Först skall de vara i skolan hela dagen och sen skall de tillbaka för fritidsverksamhet.

Detta kan Socialdemokraterna inte ställa sig bakom och i vårt budgetförslag som röstades ner av styret fanns också ett tillskott på 1.5 miljoner till fritidsgårdarna. Pengar som hade räddat dessa verksamheter.

Kerstin Johansson (S)

ledamot i kultur- och fritidsnämnden

Göran Hansson (S)

ledamot i kultur- och fritidsnämnden

Ismet Dedic (S)

ersättare i kultur- och fritidsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons