Annons

Skola på rätt väg

Debatt • Publicerad 13 juni 2005

Du instämmer i att visioner är nödvändiga och att en utveckling måste komma till stånd för att eleverna skall kunna få goda studieförutsättningar. Du framhåller också att det är bra med mentorskap och säger sedan att du ofta diskuterar mål och meritvärden med dina elever, och att du inte är utvecklingsobenägen. Det är alldeles utmärkt och ger mig förtröstan om din lojalitet och förmåga att se allt i stort.

Sedan säger du också att du inte vill sätta igång det här fortsatta skolutvecklingarbetet för din egen del förrän du sett vad de nu planerade förändringarna leder till. Du hävdar att alla lärare inte är entusiastiska till förändringar och känner själv inte någon personlig delaktighet i utformningen av det som nu kommer att genomföras. Samtidigt deklarerar du att du ändå kommer att som tjänsteman lojalt deltaga i genomförandet.

Jag tycker du sätter fingret på något som alla sådana här stora och omfattande förändringsarbeten har gemensamt – ingen kan givetvis känna till slutresultatet förrän förändringen prövats i verkligheten. Jag är glad att du ändå såsom alla dina kolleger förklarar dig villig att deltaga, och att du insett nödvändigheten av att vi måste göra något för att öka våra ungas läsförståelse och för att ge dem ökat stöd i deras skolgång. Vi politiker kommer att följa det här utvecklingsarbetet med mycket stort intresse. Och när och om det sedan visar sig behövas, så förutsätter vi givetvis att alla ni lärare liksom hitills lojalt och aktivt medverkar till ytterligare förändringar . Färdriktningen för allas vårt "spjutspetståg" har jag uppfattat att vi alla är överens om. Och nu vill vi vinka av er till en behövlig ledighet så att tåget sedan får full fart i rätt riktning i höst.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons