Annons

Skilj på regional och kommunal politik

Jag börjar att förstå nu varför Emil Samnegård och Miljöpartiet (den 5 februari) beter sig konstigare och konstigare, det är för att du Emil har tre små barn hemma.
Publicerad 9 februari 2019
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Helmuth Petersén (SD) menar att Emil Samnegård (MP) måste lära sig att skilja på den kommunala och den regionala plånboken.
Helmuth Petersén (SD) menar att Emil Samnegård (MP) måste lära sig att skilja på den kommunala och den regionala plånboken.Foto: Fredrik Sandberg/TT

I stället för att lämna din plats till någon i partiet som har mer tid fortsätter du med både regionpolitik och kommunpolitik, med ett ganska dåligt resultat.

Du ägnar halva din debattartikel åt att angripa SD och hur vi agerat i kommunen, halva din artikel!

Annons

För det första har det knappt gått mer än en månad efter maktskiftet i kommunen och efter den katastrofen du och dina vänner i Kvartetten orsakade så vänder inte skutan så snabbt, för det andra är Trelleborgs lasarett ingen kommunal fråga.

Att du inte kan skilja på kommunal och regional politik är ganska anmärkningsvärt!

Faktiskt riktigt dåligt!

Miljöpartiet röstade emot SD:s budget i regionen att vårt lasarett skulle ha öppet dygnet runt och ni var för en stängning av palliativa, så agerade ni i Region Skåne!

Blanda inte ihop det nu Emil, Trelleborgs kommun har inget med lasarettet att göra!

Att du sedan inte engagerat dig som politiker i gruppen Rädda vårt sjukhus är väl ingen merit, du har inte pratat med dina politiker i Region Skåne vilket du borde gjort.

Jag har pratat mycket med våra ledamöter i regionen!

Jag har varit och besökt den nerlagda palliativa avdelningen i Trelleborg och pratat med verksamhetschefen, jag har även haft en mängd möten med våra ledamöter i Region Skåne under de senaste åren.

Jag skall försöka klargöra det för dig än en gång Emil, kommunens budget har inte med lasarettet att göra!

Hoppas du förstått detta nu!

Annons

Kom gärna med kritik gällande hur kommunen styrs men gör det i en egen debattartikel och gärna efter ett år, inte efter en månad!

Ett litet tips från mig, har du inte tid till politiken så lämna den då till någon som har mer tid!

Dessutom bör denna personen lära sig skillnaden på kommunal och regional politik!

Helmuth Petersén (SD)

oppositionsråd

Annons
Annons
Annons
Annons