Annons

Skateboard behövs!

Jag vill gärna slå ett slag för spontanidrotten.
Debatt • Publicerad 17 februari 2014
Mats Svensson (KD) tycker att skateboardåkning är en bra fritidssysselsättning.
Mats Svensson (KD) tycker att skateboardåkning är en bra fritidssysselsättning.Foto: Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT

Jag träffar mycket ungdomar och väldigt många gillar skateboard. Lästa även i TA om en förälder som fick köra sitt barn in till Trelleborg. På landsbygden finns det inte så stort utbud och där gör spontanidrott mycket nytta. Vi har en del i samband med Boiks anläggning men just skateboard är ju en mycket bra sak. Intresset ökar dessutom. Jag tycker vi ska satsa mer på denna verksamhet och då i synnerhet utanför stadskärnan. Anderslöv, Gislöv, Skegrie och Smygehamn har tillräckligt med underlag. Kostnaden är inte så vansinnigt stort och underhållet minimalt. Liljeborgs spontanidrottsplats är också väldigt besökt.

I kombination med våra idrottssatsningar är detta mycket viktigt. Det stora problemet överhuvudtaget i dag är att det tar alldeles för lång tid mellan beslut och färdigställande. Det är inte rimligt och här måste det nog till ett nytänk om hur detta kan bli bättre. Man lägger ju investeringar på det är man behöver dem och inte ett år eller två efter. Det gäller även fritidsgårdarna. Därför är det också viktigt att dessa satsningar på spontanidrotten också planeras in i tid. Från fritids sida har vi varit tydliga med detta. Vi har också med en del investeringar i vår plan 2014-2017.

Det finns mycket positivt på gång när det är klart. Om man behöver tips på studieresor så föreslår jag Växjö kommun. Fantastiska idrottssatsningar och en multiarena värd namnet. Många bra investeringar på gång alltså men det saknas också en del funktionella anläggningar. Till detta måste vi alltså satsa på spontanidrotten eftersom alla inte vill vara med i föreningslivet även om väldigt många vill det i vår kommun. Skateboard är alltså ett mycket bra alternativ för detta.

Nilla Olsson
Mats Svensson (KD)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons