Annons

Sen när bestämmer politiker och tjänstemän var du ska bo?

Svar till Venzel Rosqvist (M) (digitalt den 3 november).
Publicerad 7 november 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skattepengar ska inte gå till vinster i vårdföretagen!, skriver Birgitta Almroth (S).
Skattepengar ska inte gå till vinster i vårdföretagen!, skriver Birgitta Almroth (S).Foto: Pontus Lundahl/TT

Venzel, du minns kanske inte men du lyfte speciellt ett boende som drivs av ett vinstdrivande företag, när vi debatterade LOV i kommunfullmäktige. Du använde det i din argumentation mot mig.

Jag vidhåller att det finns valfrihet redan, vi har sju särskilda boende i egen regi och tre som drivs av privat regi – du får önska var du vill bo. En biståndsbedömare berättade för mig om en person som absolut vill bo på ett speciellt ställe och tänkte vänta tills att det blev en ledig plats just där. Och så blev det!

Annons

Sen när är det politiker och tjänstemän som bestämmer var du ska bo?

En tjänsteperson förmedlar var det finns en ledig lägenhet, politiken beslutar var det ska finnas särskilda boende och vem som ska var utförare – de bestämmer inte var någon ska bo.

”Jag vidhåller att det finns valfrihet redan, vi har sju särskilda boende i egen regi och tre som drivs av privat regi – du får önska var du vill bo.”
Birgitta Almroth. socialdemokrat i kommunfullmäktige

Den allra största skillnaden mellan dig och mig är att jag anser att skattefinansierad verksamhet, som vård och skola, ska bedrivas i egen regi! Skattepengar ska inte gå till vinster i vårdföretagen!

Du intar en låg nivå när du skriver att jag är upprörd över att man får större möjlighet att bestämma över sina liv – du har så fel! Jag är upprörd för att jag anser att skattepengar inte ska göda privata vårdgivare! Du har även fel när du skriver att jag tycker att makthavarna ska bestämma över dig och att ditt eget inflytande ska vara litet! Dessa påstående har du tagit helt ur luften!

Så klart ska jag själva bestämma hur jag vill ha det, så långt det är möjligt!

Birgitta Almroth. socialdemokrat i kommunfullmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons