Annons

SD driver många frågor gällande diskriminering

När jag skrev min debattartikel ville jag absolut inte blanda in ordet Sverigedemokraterna i texten då billiga politiska poäng gällande funktionshindrade är direkt förkastligt i mina ögon. Det skriver Helmuth Petersén (SD) i ett svar till Tobias Holmberg.
Debatt • Publicerad 8 november 2012
”Tillsammans har vi i Sverigedemokraterna drivit ett otal frågor gällande funktionsnedsättningar och kommer så att göra framöver också.” Arkiv: Björn Larsson Rosvall 2012
”Tillsammans har vi i Sverigedemokraterna drivit ett otal frågor gällande funktionsnedsättningar och kommer så att göra framöver också.” Arkiv: Björn Larsson Rosvall 2012Foto: 

Tobias Holmberg skriver i sin debattartikel att han inte vill bli benämnd hjälte. Om jag har gjort Tobias Holmberg upprörd med min hjältebenämning så får jag be om ursäkt, men i mina ögon är alla som har något synligt eller osynligt handikapp hjältar.

När jag skrev min debattartikel ville jag absolut inte blanda in ordet Sverigedemokraterna i texten då billiga politiska poäng gällande funktionshindrade är direkt förkastligt i mina ögon. Jag hade blivit inbjuden till denna aktivitet i egenskap av politiker och skrev därmed under min artikel med mitt namn och parti, vilket jag inte anser vara konstigt. Att helt plötsligt då få hela Sverigedemokraternas partiprogram kastat i ansiktet tycker jag är väl grovt då jag ville undvika en politisk debatt.

Annons

När nu Tobias Holmberg kastat handsken får jag väl plocka upp den och upplysa honom om en del sverigedemokratiska synpunkter och ställningstaganden.

Sverigedemokraterna driver många frågor gällande funktionsnedsättningar och diskriminering. Vi har vår riksdagsman Lars Isovaara som är rullstolsbunden och han har fått igenom att få Riksdagsbyggnaden mera handikappanpassad, till glädje för många andra. Vi har vår riksdagskvinna Carina Herrstedt som driver frågan om rätten till personlig assistens hårt, hon har själv jobbat som personlig assistent.

Carina Herrstedt har även lämnat in en motion gällande Europakommissionen och att diskriminering inte skall förekomma. Vår riksdagsman Stellan Bojerud var även han rullstolsbunden i några månader i riksdagen. Går vi in i Region Skåne har vårt regionråd Jens Leandersson drivit på i många frågor.

Jag har själv varit på besök i Helsingborg på HSO och har fått mycket god kontakt med både Lars Gustavsson och övrig personal. Tillsammans har vi i Sverigedemokraterna drivit ett otal frågor gällande funktionsnedsättningar och kommer så att göra framöver också. I mitt nuvarande arbete har jag gjort dagliga besök runt om i Skåne och fått mycket god kontakt med många underbara personer med olika funktionsnedsättningar.

Vad gäller övriga stora sjukdomar så är Sverige­demokraterna enda parti som lagt en motion gällande alzheimer i år i Region Skåne. Vi har varit på utbildning på Alzheimerföreningen i Lund och är även där det enda parti som fått denna utbildning. Jag är dessutom en mycket välsedd gäst hos Distriktets Reumatikerförbund i Lund.

Tyvärr har inte Tobias Holmberg hängt med i denna utveckling gällande Sverigedemokraterna och det är bara att beklaga.

Vi har många strängar på vår lyra och en av dom är ansvarsfull invandringspolitik, den enda strängen som lyser igenom i Tobias Holmbergs debattartikel.

Helmuth Petersén

Sverigedemokraterna

politisk sekreterare Region Skåne

Annons

ledamot i Trelleborgskommunfullmäktige

Svar till Tobias Holmberg, ordförande Förbundet unga rörelsehindrade, den 6 november.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons