Annons

Sätt behoven framför vinst

Alla känner av den, alla vet att arbetslösheten finns. Men den moderata regimen i Sverige vill inte bekämpa arbetslösheten utan de arbetslösa.
Debatt • Publicerad 23 april 2013

I Moderaternas Sverige betalas krisen och jobbskatteavdragen av sjuka, arbetslösa och pensionärer. Anders Borg spelar teater och pratar om väder när har ska förklara varför krisen fortsätter och regeringen inte agerar för att skapa jobb, eller varför Sverige ska fungera som land. I stället heter det i vårbudgeten att: "Det är viktigt att Arbetsförmedlingen ställer tydliga krav på att arbetslösa ska stå till arbetsmarknadens förfogande, genom yrkesmässig och geografisk rörlighet"

Kan det sägas tydligare? Bekämpa de arbetslösa inte arbetslösheten. För i vårt land räcker inte jobben till och Moderaternas lösning är att lönerna ska sänkas och arbetsvillkoren försämras. Med hjälp av EU predikar Reinfeldt, Borg och de svenska storföretagen fortsatt lönedumpning och arbetskraftsimport. Vilket naturligtvis borde vara olagligt. Men inte i Sverige och EU 2013.

Annons

I Kommunistiska Partiet har vi två viktiga krav nu på 1 maj. Sverige ut ur EU och dela på jobben. Sex timmars arbetsdag med bibehållen lön. Det är krav som gynnar oss arbetare. Nu på första maj kommer vi resa kravet på sex timmars arbetsdag med bibehållen lön. Arbetare har i 123 år demonstrerat på första maj och varje år har just arbetsdagens längd och omfattning varit central.

Hos oss i kommunistiska partiet är kravet på sex timmarsdagen självklart. För att vi vill ha ett humanistiskt samhälle. Ett samhälle som sätter behov framför vinst. Precis som vi vill förbjuda vinstintressen i omsorgen eftersom där pengaintressen går in går medmänskligheten ut. Arbetslösheten är skadlig inte bara för den arbetslösa utan även för de med jobb. Effektiviteten och vinsterna av vårt arbete finns där. Lägg till stressen och utslitningsskadorna som är kravet självklart.

Därför säger vi ge oss vår rättmättiga del av vårt arbete tillbaka. Bekämpa arbetslösheten genom att ta pengarna från vinsten. Sex timmars arbetsdag med bibehållen lön!

Martin Falkenby
Dennis Andersson, Kommunistiska Partiet Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons