Annons

Satsning på skånska jobb

Arbetslösheten i Skåne har bitit sig fast på oacceptabelt hög nivå och fortsätter öka för varje år, inte minst bland ungdomar.
Debatt • Publicerad 27 november 2012

Detta är förödande för de berörda människorna och deras familjer och inte minst ett slöseri med kompetens och arbetskraft. Därför är en av de viktigaste utmaningarna framöver att stärka den skånska arbetsmarknaden och öka sysselsättningen och tillväxten.

Vårt budgetförslag för 2013 innehåller både långsiktiga och kortsiktiga åtgärder för att skapa fler jobb och förenkla ingången på arbetsmarknaden i Skåne:

Annons

1 300 fler jobb inom välfärdssektorn genom en riktad satsning på sjukvården

Skapa ett regionalt arbetsmarknadsråd som tillsammans med Region Skåne, kommuner, näringsliv och Arbetsförmedlingen planerar och genomför till exempel yrkesintroduktionsjobb, sommarjobb, säkrar kompetensförsörjningen och förbättrar jobbmatchningen

Förstärka våra klustersamarbeten, till exempel inom medicintekniska området, telekom och livsmedelsindustrin för att möjliggöra att de kan genomföra sina uppdrag och stimulera kunskapsutbyte mellan akademin och små och medelstora företag

En ökad investering i och underhåll av våra fastigheter ger både fler jobb och bättre lokaler

I en tid då varslen, konkurserna och nedskärningarna duggar tätt kan vi inte stå bredvid och vänta på att konjunkturen ska vända, vi måste sätta in åtgärder nu. Därför vill vi socialdemokrater göra en kraftfull satsning på jobben i Skåne inför 2013.

Så får vi en stark och stabil arbetsmarknad för alla medborgare i Skåne!

Christine Axelsson (S)

regionråd

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons