Annons

Säg ja till framtiden

Värmen har kommit till Trelleborg även i år och vi i Moderaterna går styrkta in i valdebatten denna valsommar 2022.
Publicerad 11 juni 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
När vi tittar tillbaks på denna mandatperiod där vi har stått bakom rodret på Rådhuset är vi otroligt stolta och nöjda, skriver fyra moderater i ett debattinlägg.
När vi tittar tillbaks på denna mandatperiod där vi har stått bakom rodret på Rådhuset är vi otroligt stolta och nöjda, skriver fyra moderater i ett debattinlägg.Foto: Julia Ericsson

När vi tittar tillbaks på denna mandatperiod där vi har stått bakom rodret på Rådhuset är vi otroligt stolta och nöjda. Trelleborg kommuns ekonomi har aldrig stått starkare. Vi har fått ordning och reda på finanserna, lagt grunden för Trelleborgs framtidsprojekt och nu är det dags att fortsätta växla upp och leverera även efter årets val.

Vad är vi mest stolta över? Vi är mycket nöjda med att ekonomin står stark, detta är grundstenen till precis allt inom kommunen. Efter en tuff start med en skakig ekonomi som vi ärvde så har vi nu levererat två urstarka ekonomiska år. Efter både pandemi och nu ett krig i Europa behöver alla kommuner i Sverige en stark ekonomi – vilket Trelleborg nu har. Detta gör att vi står bättre rustade än många att fortsätta vårt investeringsbehov i kommunen. Vi har just fått ett fantastiskt kvitto på vår enastående ekonomi med betyget AA plus stabil (som är en finansiell rating när man som kommun tar upp lån) och detta är det näst bästa betyget.

Annons

Vi ger även en väldigt bra upplevelse inom omsorgen och äldrevården med stor betydelse för våra brukare. Trelleborgs kommun har som exempel vunnit Sveriges bästa mat inom äldreomsorgen, första pris i White guides årliga tävling. Kommunen är också vinnare av Guldtanden som är ett pris för Skånes bästa munhälsa i hård konkurrens med samtliga äldreboenden i Skåne. Färdtjänst fås utan särskild prövning för alla som fyllt 85, sedan maj månad har över 60 personer kunnat njuta av detta. Intraprenaddrift har också införts i verksamheterna där duktig personalen driver verksamheten under stor självständighet.

”Efter en tuff start med en skakig ekonomi som vi ärvde så har vi nu levererat två urstarka ekonomiska år.”
Ann Kajson Carlqvist, Venzel Rosqvist, Fredrik Schlyter och Per Jönsson (M)

Vad skall vi nu fokusera på? Vi skall inte slå oss till ro utan fortsätta att leverera alla de helt otroliga framtidsprojekten som vi har på gång. Trelleborg skall vara i framkant på miljöfrågor och samtidigt driva kommunen in i framtiden med hjälp av bland annat vårt vätgasprojekt. När det gäller samhällsbyggnation så skall vi leverera Västra sjöstaden, Kuststad, Idrottsstaden, byggnationer inom byarna på landsbygden. Trelleborgs invånare skall åter få tillgång till havet i centrala Trelleborg.

Vi välkomnar alla nya företagsetableringar i Trelleborg, Försäkringskassan, Consid AB och Kriminalvården. Moderaterna kommer att fokusera ännu mer på att både välkomna och hjälpa kommunens befintliga företag. Vi har flera förslag som är direkt riktade till just medelstora och mindre företag. Vi siktar på att minska kön och handläggningstiden på bygglov och vill igen öppna upp bygglov över disk för mindre bygglov igen, detta kommer naturligtvis även att vara till hjälp för samtliga privat personer som söker bygglov.

Vi skall växla upp arbetet med skolan. Våra barn och ungdomar är det viktigaste som vi har. Vi är för valfrihet inom skolan men alla skolor i Trelleborgs kommun skall hålla hög kvalité. Vi skall ge våra unga den bästa möjliga start vi kan.

Vi siktar nu på att kavla upp ärmarna ännu mer och jobba för hela Trelleborgs bästa – säg ja till framtiden och ge oss fortsatt förtroende.

Ann Kajson Carlqvist (M), kommunstyrelsens ordförande

Venzel Rosqvist (M), socialnämnden ordförande

Fredrik Schlyter (M), teknisk servicenämnds ordförande

Per Jönsson (M), byggnadsnämndens ordförande

Annons
Annons
Annons
Annons