(S) vill förbättra utan att höja taxan

Debatt • Publicerad 12 juli 2010
Foto: Erika Berglund

Skånetrafiken vill göra en rad satsningar för att kunna utöka trafiken i hela Skåne när Citytunneln öppnar i december. För oss här nere i Trelleborgstrakten innebär det exempelvis fler och tätare bussturer till den nya tågstationen i Hyllie. Dessa satsningar på kollektivtrafiken gör det lättare att ta sig till jobb, studier och nöjen i Malmö och Lund men de är också bra för miljön.

Men ska Skånetrafiken kunna utöka trafiken behövs mer resurser. Under mandatperioden har borgarna i Region Skåne höjt biljettpriset mellan Trelleborg och Malmö med nästan 20 procent. Vi socialdemokrater kommer att tillföra extra resurser till Skånetrafiken utan att höja biljettpriset för resenärerna. Frågan är hur mycket borgarna kommer att höja biljettpriset om de får sitta kvar en mandatperiod till?

Anne-Marie Hansson (S)

ledamot i regionfullmäktige

INTERNAL INTERNAL
Anne-Marie Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.