Annons

S tar från de andligen fattiga och ger till de rika

Socialdemokraterna väljer att prioritera gratis utspisning framför kvalitativ utbildning. De sviker därmed de underprivilegierade i samhället.
Debatt • Publicerad 12 oktober 2009

Söderslättsgymnasiet genomför nämligen nu en resursslukande reform, IV-integration, där vi bereder nästan alla elever plats på det program de sökt till i första hand, även de med bristande baskunskaper. Vi tror att detta ökar dessa elevers motivation.

Tack vare avgiftsbeläggandet av skolmåltiderna har vi kunnat ge de mindre studiemotiverade eleverna mer stöd, men detta vill Socialdemokraterna nu sätta stopp för. Partiet föredrar att stjäla resurser från dem som annars löper risk för att hamna i arbetslöshet och utanförskap. Socialdemokraterna tar bokstavligen från de andligen fattiga och ger till de rika.

Annons

Uppenbarligen har partiet glömt sin gamla devis om att kunskap är makt.

Fackliga företrädare har dessutom hissat varningsflagg för att de personella resurserna, trots alliansens satsningar, är otillräckliga för IV-integreringen, och detta kommer vi att bevaka noga.

Att i ett sådant läge vilja satsa Söderslättsgymnasiets skrala kassa på passivt bidragsmottagande istället för egenansvar och utbildning är ett svek mot ungdomarna. Men detta förordar Socialdemokraterna och deras demonstrationstågskompisar i denna fråga, Sverigedemokraterna. Och även om en del av Alliansregeringens utökade stöd till kommunerna skulle komma Söderslättsgymnasiet till godo i den pågående budgetdiskussionen, anser Trelleborgsalliansen att tillskottet ska användas till kunskapens och inte magens tillväxt.

Lars Hemzelius (FP)

ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i Trelleborg

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons