S, SD och MP stoppar utvecklingen i Anderslöv

Social- och serviceförvaltningen har tagit fram ett förslag för utveckling av Gröningen i Anderslöv.
Debatt • Publicerad 11 mars 2013

Förslaget innebär att LSS-verksamhet (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) skall ske genom caféverksamhet, brödbakning servering av varm förbeställd mat med mera. Detta är en mycket värdefull och viktig verksamhet för de berörda individerna. Genom dessa jobb gör man nytta och det är ingen konstruerad daglig sysselsättning. Samma verksamhet bedrivs idag på Förvaltningshus öst med mycket gått resultat.

Kommunen långstidshyr lokaler i Anderslöv som är mycket lämpade för daglig verksamhet. Att förlägga LSS-verksamhet till Gröningen innebär en förstärkning av den kommunala verksamheten i byn.

Denna utveckling och satsning på Anderslöv hindrar Socialdemokraterna med hjälp av Sverigedemokraterna och Miljöpartiet. Man motsätter sig meningsfull sysselsättning för funktionshindrade och en förstärkning av den kommunala verksamheten i Anderslöv. Till detta kan läggas att Miljöpartiets ställningstagande strider mot kommunfullmäktiges beslut som partiet stött.

Gunnar Grafström (M)

ordförande servicenämnden

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.