Annons

S-kvinnor i Trelleborg säger nej till Nato

S-kvinnor i Trelleborg anser att Sveriges militära alliansfrihet är en fortsatt nödvändighet för gemensam säkerhet, fred och nedrustning. Vi säger nej till inträde i Nato.
Publicerad 5 maj 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
S-kvinnorna i Trelleborg är emot ett svenskt medlemskap i Nato.
S-kvinnorna i Trelleborg är emot ett svenskt medlemskap i Nato.Foto: HANS T DAHLSKOG

S-kvinnor i Skåne har på sin årskongress beslutat att säga nej till Nato.

S-kvinnor i Trelleborg står bakom detta beslut.

Annons

Internationell solidaritet har alltid varit en viktig del av S-kvinnors grund. De främsta hoten mot människors grundläggande rättigheter och säkerhet är globala: fattigdom, sjukdomar och epidemier, klimatförändringar, krig, sexualiserat våld och terror. Samtidigt bygger jämställdhet grunden för trygga starka samhällen, fred och stabilitet, det ökar människors frihet och självbestämmande.

S-kvinnor står upp för alla människors rätt att leva ett liv i fred och frihet. Det är med förfäran vi följer den ryska regimens krigföring i Ukraina. Kriget är olagligt, oförsvarligt och oförklarligt. Ukrainas territoriella gränser och suveränitet måste respekteras, mänskliga rättigheter säkerställas. Familjer som splittras måste kunna återförenas.

I krig och konflikter ökar exploateringen av kvinnor, deras ekonomiska förutsättningar och självbestämmande minskar. Sexuellt våld ökar. Kvinnors perspektiv på konflikt, fred och säkerhet måste tas tillvara samtidigt som kvinnors deltagande, makt, inflytande och säkerhet stärks såväl under en konflikt som före och efter.

Vi S-kvinnor i Trelleborg stöttar den feministiska utrikespolitiken. Vi står upp för den internationella solidariteten. Kampen för fred och frihet handlar om allas vår gemensamma framtid.

Veronica Larsson, ordförande S-kvinnor i Trelleborg

Lena Näslund, internationellt ombud S-kvinnor i Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons