Annons

S har verkligen sålt sin själ för att behålla makten

S och MP regerar utifrån ett 73-punktsprogram där C och L fått ett inflytande de nog inte kunnat drömma om.
Publicerad 27 april 2019
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
På första maj berättar vi om hur vi i Vänsterpartiet vill förändra politiken i Trelleborg, i Sverige och i EU, lovar skribenterna.
På första maj berättar vi om hur vi i Vänsterpartiet vill förändra politiken i Trelleborg, i Sverige och i EU, lovar skribenterna.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Borgerlig politik med ökade klyftor genomförs nu av S/MP. Vi är redan det OECD-land där ojämlikheten ökat mest sedan 1980-talet, det späs nu på. Till det kommer, bland mycket annat, förslag om att införa marknadshyror och angripa anställningstryggheten. S har verkligen sålt sin själ för att behålla makten.

Men så behöver det inte vara, en annan politik är möjlig! En politik som värnar klimatet, slår vakt om välfärden, försvarar strejkrätten, minskar klyftorna och bygger ett solidariskt samhälle. Vänsterpartiets alternativa 73-punktsprogram innehåller just detta. Vi ser hellre att välfärden fungerar än att skatten sänks för de rikaste. Välfärd ska vara en rättighet, inte en handelsplats.

Annons

I Trelleborg har SD, M och KD bildat ett blåbrunt styre där kraftiga nedskärningar genomförs inom vård, skola och omsorg. Samtidigt byggs den politiska organisationen på. De med störst behov är förlorarna, klyftorna växer. I regionen ser vi att vi trelleborgare återigen riskerar att svikas vad gäller sjukvården.

På första maj berättar vi om hur vi i Vänsterpartiet vill förändra politiken i Trelleborg, i Sverige och i EU. För ökad jämställdhet, en välfärd att lita på, en hållbar miljö. Ett Sverige för alla, inte bara för de rikaste.

Kersti Engström, Peter Forssell, Lena Lundberg, Rolf Nilsson, Vera Pedersen, Emmy Sartell, Mats Sjölin

Vänsterpartiet Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons