Annons

Rut ger många en möjlighet till ett nytt liv

Måste bara skriva av mig angående Rut och vänsterkartellens löfte om att avskaffa Rut-avdraget.
Debatt • Publicerad 11 augusti 2010

Jag jobbar själv i tjänstesektorn och vet fördelarna med Rut, både för barnfamiljer, ensamstående föräldrar och pensionärer. Men debatten missar en viktig poäng, jobben.

För det första undrar jag vad det är för skillnad på att byta ett fönster och putsa ett fönster? Eller är det så att snickare är mer värda än en lokalvårdare/fönsterputsare? Är det så att Byggnads är bättre än fastighetsanställdas förbund att ställa krav på sossarna?

Annons

Vår bransch har anställt många duktiga nya medarbetare som stod långt från arbetsmarknaden innan, invandrare, lågutbildade och ungdomar.

Dessa människor har fått ett värdigt liv och ett eget arbete med ansvar och möjligheter, som vi alla andra tar för givet.

Dom får gå till sitt eget arbete, tjäna sina pengar, betala sina räkningar, unna sig det där lilla extra, betala skatt utan att vara beroende av bidrag.

Dessutom får dom nya arbetskamrater och vänner, utvecklas i sina nya roller i olika företag i hela Sverige, den sociala biten att komma hemifrån, ja allt positivt som ett arbete medför.

Många av dessa människor mådde mycket dåligt och kostade samhället mycket pengar, nu är dom med och bygger upp Sverige och sitt eget självförtroende.

Man kan dribbla med siffror hit och dit, vad kostar ohälsa? Hur mycket kostar bidragen som är alternativet för dessa människor?

Vad kostar det dom föräldrar som måste försörja sina ungdomar som inte får jobb och råd att flytta hemifrån och bilda familj?

Man kan skriva hur mycket som helst om vad detta kostar eller hur mycket vi tjänar på detta men jag tycker det viktigaste är att dessa människor får ett värdigt liv, må bra och leva ett ”normalt” liv som alla vi andra.

Vem är du som vill tvinga in denna grupp i bidragsträsket och utanförskap igen och berövas på ett arbete och ändå kan du sova med gott samvete? Inte jag i alla fall.

Kristdemokraterna har jobbat hårt för Rut och kommer kämpa vidare för att det ska finnas kvar även efter valet den 19 september.

Annons

Thomas Borgström

Kristdemokraterna Trelleborg

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons