Annons

Resurserna bör fördelas efter behov

Den borgerliga alliansen smyger verkligen inte med sina ambitioner att söndra det svenska välfärdssamhället.
Debatt • Publicerad 11 december 2012

I veckan som gick röstade Alliansen med stöd av Sverigedemokraterna igenom att utvidga rut-avdraget till privat läxhjälp. Ett förslag som dömts ut av både regeringens egna expertmyndigheter och lärarfack. Vi skattebetalare ska nu subventionera familjer som redan har råd att betala för läxhjälp.

Norra socialdemokratiska föreningen i Trelleborg anser att alla elever ska ha möjlighet att nå uppställda krav i läroplanen. Därför bör läxhjälp ske inom ramen för skolans undervisning för att garantera en likvärdighet i svensk skola.

Annons

Kanske tänker någon: Varför ska inte jag få ge mitt barn extra stöd? Jovisst, men våra gemensamma medel ska gagna alla elever. Vi ska inte lägga välfärdstjänster i privatföretagens händer och skicka vinsterna till skatte­paradis.

Istället bör skollagen skrivas om så att om en skola ger läxor, så ska skolan också tillhandahålla stöd. Vi socialdemokrater anser att skolans resurser bör öka och fördelas efter behov, så att alla elever får möjlighet att utvecklas på lika villkor.

Eva Höckert

ordförande Norra socialdemokratiska föreningen i Trelleborg

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons