Annons

Region Skåne sår och skattebetalarna skördar misstagen

Debatt • Publicerad 30 juli 2013

Så har politiker och andra opinionsbildare lagt ytterligare en Almedalsvecka på Gotland bakom sig.

I vanlig ordning har pajkastningen skett mest mellan partiledarna.

Annons

Många mer eller mindre viktiga ämnen ventilerades. Mig veterligen nämndes dock inte med ett ord pensionärerna och deras ekonomiska situation. Förmodligen kommer detta att ske före valet i form av vallöften som sedan inte kommer att hållas - precis som vanligt! Fortfarande är det omöjligt att förstå varför en pensionär ska betala mer i skatt än en arbetstagare vid för övrigt lika inkomst. Med nuvarande regler kommer dessutom pensionen att sänkas och pensionärerna får det ännu sämre, ekonomiskt. Och var blir de 258 miljonerna av som Göran Persson en gång ”lånade” av ATP-fonderna till statskassan av? Var det någon som trodde på löftet om återbetalning?

Partiledarna uppehöll sig i Almedalen mycket vid skolan och utbildningsfrågor. I min tidigare verksamhet hade jag ansvaret för företagets verkstäder. Där hade vi en treårig lärlingsutbildning i samarbete med Yrkesskolan. Där läste man teori vissa timmar och hade praktiskt arbete med handledare för övrigt. Efter skolans slut anställdes i regel ungefär hälften av eleverna – för företaget var det nästan enda sättet att rekrytera yrkesutbildat folk. Enligt min mening ett bra sätt att ”bota” ungdomsarbetslösheten.

Så till Region Skåne där jag vill hänvisa till mitt tidigare debattinlägg om vätgasbilar och inköpen av dessa.

Med tanke på Region Skånes personalindragningar med risken för dödliga följder för både barn och moder frågar man sig om inte miljonerna som slängs ut på experimentet med vätgasbilar hade gjort oerhört mycket bättre nytta inom vården.

Men som sagt: ”Region Skåne sår och vi skattebetalare får skörda” alla misstagen.

Man frågar sig om inte detta Region Skåne överlevt sig själv och dess verksamhet borde organiseras på annat sätt.

INTERNAL INTERNAL
Bertil Magnusson (SPI)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons