Annons

Region Skåne – en negativ följetong

Med en förfärande regelbundenhet kommer nya rapporter över Region Skånes tillkortakommanden och nu har det avslöjats ännu en misslyckad upphandling.
Debatt • Publicerad 23 april 2012
”Senast var det ambulansverksamheten. Nu är det Taxibil Syd som betjänat många skåningar med färdtjänst och sjukresor.”Arkiv: Tom Wall 2012
”Senast var det ambulansverksamheten. Nu är det Taxibil Syd som betjänat många skåningar med färdtjänst och sjukresor.”Arkiv: Tom Wall 2012Foto: 

Åter har ett privat, av Region Skåne anlitat företag, lagt av och gått i konkurs.

Senast var det ambulansverksamheten. Nu är det Taxibil Syd som betjänat många skåningar med färdtjänst och sjukresor. Dessutom berättas att företagets fordon, som patienterna skjutsades i, har stora säkerhetsrisker: blankslitna däck, dåliga bromsar och söndriga sjukbårar. Det har man struntat i liksom förelägganden från bilprovningen. Hur har detta kunna få fortgå?

Annons

I media uppges att beslutande person på plats helt enkelt beordrat ”kör tills dom går sönder helt.”

Enligt chefen för Skånetrafiken råder nu brist på bilar för färdtjänst och sjukresor – värst är situationen för liggande patienter. Läget beskrivs som allvarligt och äventyrade resenärernas liv och hälsa. Till exempel tvingas dialyspatienter vänta länge på skjuts.

Extra rädd blir man av att höra konkursförvaltarens bedömning att max ytterligare en månad kan verksamheten bedrivas. Sedan ska bilarna säljas. Vad händer sedan?

I vanlig ordning är det patienterna som drabbas av Region Skånes klanterier!

Bertil Magnusson (SPI)

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons