Annons

Regeringen visar på stort ansvarstagande

Regeringen fortsätter att ta ansvar för Sverige och värna välfärden i landets kommuner och landsting.
Debatt • Publicerad 21 september 2009

För att mildra effekterna av den globala ekonomiska krisen har regeringen i sin höstbudget aviserat att tillfälligt förse kommuner och landsting med ytterligare resurser på cirka 10 miljarder kronor för 2010.

I en tid där jobb och välfärd står på spel visar alliansregeringen på ansvarstagande och handlingskraft i många bemärkelser.

Annons

Då den globala finanskrisen har hanterats ansvarsfullt finns idag utrymme för ytterligare insatser som stärker kommunsektorn och möjliggör att arbetskraft kan behållas samtidigt som välfärden säkras.

För Trelleborgs kommun innebär denna satsning ett tillskott på 31 miljoner kronor, vilket säkrar många jobb i offentlig sektor. Detta innebär exempelvis att många lärare kan fortsätta lära våra barn matte, svenska, måla och så mycket mer som behövs för deras utveckling och också för att säkra landets kunskapsnivå. Alliansregeringen har än en gång visat på stort ansvarstagande, handlingskraft, för jobben, välfärden och trygghetens skull.

Tillsammans med de tidigare extra resurser som tillförts kommunsektorn innebär detta en förstärkning med cirka 38 miljarder kronor, bland annat genom sänkt arbetsgivaravgift, reformerad fastighetsskatt och tillfälliga tillskott med anledning av den globala finanskrisen.

Kommunsektorn står för en central del av den svenska välfärden. Därför är det mycket glädjande att alliansregeringen än en gång gör allt för att säkra vår sjukvård, äldreomsorg, barnomsorg, skola och också våra jobb.

Josefin Holmberg

vice ordförande för Centerpartiet i Skåne

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons