Annons

Rädda musikskolan i Vellinge

Musikskolan är allt för viktig för att prioriteras bort i kommunens budget. Moderaterna i Vellinge satsar gärna på idrottshallar, men för musikskolan finns inga pengar. Logiken haltar, skriver Henrik Thorsell, folkpartiet i Vellinge, i dagens debatt.
Debatt • Publicerad 7 november 2003

Sedan starten har Vellinges musikskola varit kommunens stolthet. Många var vi beundrade av denna verksamhet som drivs av en entusiastisk och engagerad personal och ledning. Musikskolans framgångar lät inte heller vänta på sig. Såväl kommunala som mer privata tillställningar har förgyllts av musikskolans stolta utövare för att inte nämna alla föräldrar som genom åren sträckt på halsen när deras begåvningar fått visa upp sig på scenen. Nu är verksamheten nedprioriterad av den moderata majoriteten i M-nämnden. Musikskolan är per definition inte skola och därmed inte prioriterad. En budgetförsämring på 25 procent ligger kvar, men Skanörs bibliotek räddas när det politiska priset blev för högt. Folkpartiet vill ha både musikskola och bibliotek. Den gemensamma nämnaren mellan dessa båda verksamheter är att de kostar relativt lite men ger så otroligt mycket. Samtidigt bygger kommunen vidare på ännu en sporthall. Att prioritera de som kan sparka eller slå på en boll eller för den delen sitta på en häst före ett annat fritidsintresse är något folkpartiet motsätter sig. I budgeten för 2004 räknar kommunen med en vinst på drygt 8 miljoner. Någonstans haltar logiken. Folkpartiet finner det fullt naturligt att Vellinge kommun nedprioriterar sina vinstambitioner för att rädda kvar musikskolan. I andra hand öka avgifterna för att bibehålla rimliga förutsättningar att driva verksamheten. En kommunen är inget företag.

Petter Birgersson petter.birgersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons