GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rädda dina lokala småföretag

Det är oroliga tider. Covid-19 har redan fått många följder som bara för några veckor sedan hade varit helt otänkbara. Vi måste alla tänka på att minska risken för att smitta andra genom att tvätta händerna, hosta i armvecket och stanna hemma vid sjukdomssymptom.
Publicerad 24 mars 2020
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det gör skillnad att beställa takeaway, att inte sluta handla eller att kanske köpa ett presentkort om det inte finns något man vill köpa just nu, skriver två centerpartister i ett inlägg angående covid-19.
Det gör skillnad att beställa takeaway, att inte sluta handla eller att kanske köpa ett presentkort om det inte finns något man vill köpa just nu, skriver två centerpartister i ett inlägg angående covid-19.Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Samtidigt innebär covid-19 stora utmaningar i samhället, inte minst inom hälso- och sjukvården. En grupp som också har det svårt och som vi vill lyfta fram är landets småföretagare, som verkligen går på knäna. Nu mer än någonsin är det viktigt att stötta sina lokala företag, annars kanske inte de finns kvar.

För oss som centerpartister är småföretagen viktiga. Fyra av fem jobb i näringslivet skapas i små- och medelstora företag. De bidrar med kreativitet och innovation. Och inte minst finns de nära oss och håller sin omgivning levande. Det kan vara allt från det högteknologiska it-företaget till favoritrestaurangen, kvartersbutiken eller frisören.

På nationell nivå har Centerpartiet tillsammans med regeringen och Liberalerna tagit fram ett krispaket för att mildra effekterna för företagen och ett kraftigt stöd till kultur- och idrottssektorn. På regional nivå tas också beslut för att hjälpa Skånes småföretagare. Ett exempel på detta är att extra medel nu tillskjuts till Almi Företagspartner för att kunna hjälpa till när småföretagare får problem med likviditeten.

Vi skåningar kan också göra en stor skillnad för våra lokala småföretag. Samhället kan inte stanna helt. Det gör skillnad att beställa takeaway, att inte sluta handla eller att kanske köpa ett presentkort om det inte finns något man vill köpa just nu. För än så länge kan vi rädda den där butiken eller hotellet som vi tycker lite extra mycket om.

Tillsammans klarar vi virusutbrottet och tillsammans räddar vi våra småföretag.

Anneli Kihlstrand (C)

ledamot, Regionala utvecklingsnämnden

Ola Olsson (C)

ledamot, Regionala utvecklingsnämnden