GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Processen hittills har varit under all kritik!

Vi i den riktiga oppositionen i bildningsnämnden motsätter oss starkt styrets hantering av förskolornas lokalisering.
Publicerad 13 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi verkar för att styret ska öka förståelsen för föräldrars oro och ha barnens perspektiv när förändringar sätts i verket, skriver skribenterna.
Vi verkar för att styret ska öka förståelsen för föräldrars oro och ha barnens perspektiv när förändringar sätts i verket, skriver skribenterna.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Trots stora protester från föräldrar och personal vill styret avveckla och slå sönder populära och väl fungerande förskoleverksamheter. Vi i oppositionen gav styret en chans att backa från sina tidigare beslut genom att begära ett nämndsammanträde. Men styret var orubbliga. Vi la därutöver fram ett förslag om att bibehålla barn- och personalgrupper vid eventuell omflytt. Men inte heller detta nappade styret på, utan man fortsätter att avveckla förskolor och därmed försätta föräldrar och barn i ovisshet om förskoleplacering.

Vi verkar för att styret ska öka förståelsen för föräldrars oro och ha barnens perspektiv när förändringar sätts i verket. Processen hittills har varit under all kritik!

Cilla Dahl Andersson (S) Mattias Flisborn (S) Monica Carlström (S) Ylva Ekstrand (L) Majlis Fredriksson (C) Tom Magnusson (SÖS) och Carl Hall Karlström (MP), den riktiga oppositionen i bildningsnämnden