Annons

Piratpartiet värnar integriteten

Läste med stort intresse Madeleine Brandins gästkrönika i Trelleborgs Allehanda den 2 september 2009. Hennes rubrik: ”Privatliv, finns det?”, är naturligtvis en mycket berättigad fråga i dessa tider.
Debatt • Publicerad 9 september 2009

Men tyvärr har jag fått den känslan av att Madeleine Brandin feltolkar Piratpartiets tre grundpelare: Delad kultur, fri kunskap och skyddat privatliv. Det som kallas fri information och är reglerad genom offentlighetsprincipen, har alltid varit fri och har inte med Piratpartiets inställning att göra. Allt annat, till exempel Facebook, bloggar, chattar etc, har den enskildes själv valt, att meddela sig med och till omvärlden via dom olika kommunikationsmedel vi har till vårt förfogande, av egen fri vilja.

Vårt parti är som alla vet, helt emot den enorma övervaknings- och registreringshysteri som de nuvarande makthavarna har bestämt sig för.

Annons

Man har säkert inte glömt FRA och Ipred, där endast Piratpartiet deklarerade ett klart och enstämmig nej. Nästa stora utmaning är det så kallade Telekompaketet där Christian Engström, som är Piratpartiets europaparlamentariker, tillsammans med den Gröna gruppen i Bryssel, arbetar för en fullständig redogörelse av alla fakta och vad den enskilde medborgaren kan förvänta sig i framtiden.

Jag instämmer i Madeleine Brandins uppfattning, att det har helt enkelt gott för långt. Därför är det bra att det finns ett alternativ som heter Piratpartiet, som jag vet kommer satsa all sin kraft i att värna om den enskildes privatliv, integritet, den fria informationsrätten, eftersom de övriga partierna tycks ha glömt bort dessa.

Piratpartiet har aldrig försökt göra gällande, att de är någon beskyddare av privatlivets helgd, däremot har de belyst och lyft fram frågan, då övriga partier tycks helt ha glömt den eller helt enkelt ignorerar problematiken.

Gerhard Gaum

Piratpartiet i Trelleborg

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons