Annons

Pettersson borde räddat Mimers hus

Debatt • Publicerad 16 december 2004

Tala om att vakna för sent. I så fall är det bättre att vakna än att inte vakna alls.

Som ordförande i vård- och omsorgsnämnden borde du förstå att man först måste få ett förslag till beslut innan man kan ta ställning. Du skriver om ett besparingsförslag som lagts fram i Ystad i augusti vilket endast var ett första arbetsmaterial för diskussion.

Annons

Marianne Pettersson, du sitter själv som facklig representant på lasarettet och som ordförande i vård- och omsorgsnämnden. Alltså har du haft chansen att påverka om du velat ha kvar Mimers hus.

Det är väl ändå förmätet att anklaga mig för att ha vaknat för sent. Hur vet du detta?

Om någon har agerat i denna fråga så är det jag. Det är ju först nu under den senaste månaden som förslagen till budget lagts fram till distriktsnämnden.

Jag kan försäkra dig att jag protesterat mot nedläggning av Mimers hus. Jag fick då höra att Trelleborgs kommun aviserat att dra sig ur samverkansavtalet med regionen.

Detta kom som en chock för mig då jag inte varit med och tagit något sådant beslut. Jag har använt åtskilliga timmar på att kontakta olika representanter för kommunen men alla vidhåller att man inte tagit något beslut i denna fråga. Detta har jag också framfört till distriktsnämnden. Det är djupt beklagligt att samarbetet region– kommun inte fungerar. Jag kan försäkra dig att jag verkligen försöker arbeta för att utveckla detta samarbete. Jag har föreslagit att man ånyo skulle ta kontakt för att försöka lösa meningsskiljaktigheterna och rädda Mimers hus.

Den 17 december ska detta beslutas i distriksnämnden och jag kommer då att reservera mig mot en nedläggning av Mimers hus. Det återstår att se hur dina partikamrater kommer att göra.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons