Annons

Pensionärerna behandlas annorlunda

Många människor som har jobbat hela sitt liv blir överraskade när de blir pensionärer.
Debatt • Publicerad 22 april 2010

De upptäckter plötsligt att deras inkomster har sjunkit drastiskt. Många kan inte ens leva drägligt på sin pension och hänvisas till samhällets godtyckliga stöd i form av bidrag och dylikt.

Sverige har alltid strävat efter en jämlikhet i alla avseenden. Denna hedersamma princip har rubbats med avsikt av den borgerliga regeringen genom att behandla pensionärerna annorlunda i beskattnings hänseende. Pensionärer drabbas dels av det ogynnsamma pensionssystemet (broms) som är knutet till hela den ekonomiska utvecklingen som kommer att vara låg, dels till den så kallade ”arbetslinjen” som enbart gynnar dom som har privilegiet att ha ett jobb.

Annons

Alliansen har dessutom inte tagit hänsyn till att pensionen är en uppskjuten lön som borde beskattas lika. Pensionärer har all anledning att inför valet åstadkomma en förändring.

Bodil Lindsjö

Anita Widerberg

S-kvinnor i Trelleborg

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons