Partierna i kommun- och regionfullmäktige är fega

På vårt förra medlemsmöte diskuterade vi kollektivtrafiken i vår stad, med utgångspunkt från den långsiktiga fördjupade översiktsplanen.
Debatt • Publicerad 16 september 2013
Buss 146 är knökfull varje dag, enligt skribenten.
Buss 146 är knökfull varje dag, enligt skribenten.Foto: Foto: Tomas Nyberg

En plan som, om den inte hade haft som mål att öka transporterna genom vår stad och bygga segregerade lyxlägenheter vid havet, hade varit genomgående bra.


Vi är positiva till förslagen som skall underlätta för gång- och cykeltrafikanter. Snabba cykelvägar är bra och viktigt för miljön. Att korta sträckor skall framföras på cykel tycker nog de flesta av oss är rätt, även om det är svårt att göra på individnivå på grund av det uppskruvade tempot i samhället.

Som vi ser det är kollektivtrafiken och cykel- och gångbanor också viktiga för att skapa bra förutsättningar för barnen att kunna ta sig fram på ett enkelt, säkert och självklart sätt. Det kommer att skapa nya generationer av friska kroppar och hjärtan. Långsiktigt kommer det också göra att barn och ungdomar ser kollektivtrafiken och cykeln som ett självklart alternativ till att köra bil. Alltså gillar vi att den kollektiva stadstrafiken utökas och förbättras.


Det är egentligen bara två saker som vi vänder oss emot. För dem som bor i västra Trelleborg (Maglarp/Skegrie), där det finns många barn, är planen att skära ner turtätheten när pågatågen kommer. Detta kan vi inte förstå, då buss 146 är knökfull varje dag. Inte nog med det, vi tror att människorna i västra ytterområdet precis har börjat nyttja kollektivtrafiken. Vi kan bara se till oss själva hur lång tid det har tagit att skaffa Jojo-kort, eller för den delen att köpa ett månadskort.


Varje dag är pendlarparkeringen överfull i Skegrie. Tänk om några år när barnen som vuxit upp i Skegrie blir äldre. Ganska stora kullar kommer de närmaste fem till åtta åren att börja gå i skolan i Trelleborg, ha fritidsintressen i Trelleborg och umgås med vänner. Att drastiskt dra ner på denna tur är att satsa helt fel. Skall vi satsa på kollektivtrafiken skall ju pågatågen ge ett ökat antal platser, inte färre!

Vi har svårt att tro att resenärer från Maglarp/Skegrie först skulle åka till Trelleborg för att sedan ta sig till Malmö, dit dagens buss 146 endast tar 19 minuter. Buss 346 skulle också kunna fortsätta. För oss är det en gåta att linje 346 inte går på helgen. Just då skulle den ju gå för medborgare som åker till Hyllie för jobb, idrottsevenemang, underhållning eller närmaste vägen till Kastrup.


Vidare tycker vi att partierna i kommun- och regionfullmäktige är fega. Varför inte gå i framkant gällande kollektivtrafik och göra all stads- och länstrafik gratis? På så sätt tror vi att det skapas nya resandemönster. Vill vi göra Trelleborg känt för något annat än stora färjor och tusentals lastbilar vore det ju lämpligt att profilera sig i miljöfrågan. Bygg ut kollektivtrafiken! Gratis kollektivtrafik!

Nilla Olsson

Kommunistiska partiet Trelleborggenom Dennis Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.