Annons

Pampfasonerna tar över

Under 15 år i kommunalpolitiken har jag inte tidigare upplevt att en styrande majoritet försöker dölja att oppositionen kommer med förslag och synpunkter.
Publicerad 3 april 2018
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lars Mikkelä (M) skriver om bildningsförvaltningens protokoll och justeringen av dem samma.Foto: Jessica Gow / TT

Men det senaste året har bildningsnämndens ordförande inte redovisat våra protokollsanteckningar i protokollen och sedan kört över justeringspersonerna som inte håller med genom majoritetsbeslut i nämnden.

I december gick det så långt att inte heller yrkanden redovisades i protokollet fastän det skall ske enligt kommunallagen. Även då har kvartetten åsidosatt justeringspersonernas funktion i en demokrati. Detta ärende väntar nu på att avgöras i förvaltningsrätten.

Annons

Det senaste exemplet gäller bildningsnämndens arbetsutskott där ordföranden väljer att inte redovisa yrkanden i protokollet. Bildningsnämnden har sedan justerat de aktuella punkterna redan innan tiden gått ut för de utsedda justeringspersonerna.

Med dessa beslut mörkar kvartetten för medborgare och media att följa nämndens arbete i protokollen. Det påminner om länder som jag inte vill att Sverige jämförs med. Men det händer i Trelleborg nu när Socialdemokraterna styr och deras pampfasoner tar över.

Det bästa sättet att bryta detta är att byta styre i Trelleborg. Om vi får förtroendet att leda kommunen efter valet blir både öppenhet och valfrihet bättre.

Lars Mikkelä (M)

Annons
Annons
Annons
Annons